Ve znamení Štíra

Ve znamení Štíra

Lidé narození mezi 23. 10. a 22. 11. jsou podle tradičního horoskopu sluneční Štíři a vládne jim planeta Pluto (navzdory tomu, že astronomové ji za planetu již nepovažují). V tradičním pojetí se může objevit i planeta Mars. Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Štíra

Štírům je vlastní silná schopnost se vcítit a hluboká vnímavost. Mívají ozbrojující šarm, pronikavý intelekt, vysoké nároky a nezdolný charakter. Věří v sebe. Mají výbornou slovní i emoční paměť. Nebojí se krizí, ty je naopak posilují. Mají skvělou regenerační schopnost. Jdou za svým snem (často celoživotní hnací síla) navzdory všem úskalím. Také jsou těmi, kdo bojují (v první linii) za „správnou věc.“ Často se pohybují na extrémních bodech situace - buď a nebo. Zlatá střední cesta pro ně nepřichází v úvahu. Dokáží vycítit, co se děje pod povrchem určité situace a jsou schopni tuto podstatu vytáhnout na světlo. Jdou často až na dřeň, na což okolí nereaguje vždy s pochopením.

V partnerství je věrný doslova až za hrob. Rodina je pro něj posvátná. Své soukromí si pečlivě střeží. Zároveň však od svých blízkých vyžaduje naprostou loajalitu. V případě zrady ze strany rodiny nebo přátel pálí mosty a dokáže si počkat na svou pomstu. Nezapomíná, má problém citově se přenést přes křivdy. Bývá vztahovačný. Pokud si v jeho očích někdo dovolí příliš je příkrý a nevybíravý. Ačkoli prožívají hluboké city, navenek je nedávají příliš znát. Neradi se svěřují. Obojí považují za slabost. Mají velkou sexuální touhu, rádi zkoumají. Vyhovuje jim dominantní role ve vztahu.

Silné a slabé stránky

Silné stránky: odvaha, pevné názory, soucit, podmanivost, bystrost, vášnivost, náruživost, velká spravedlnost, diskrétnost, intimní angažovanost, nezničitelnost, charisma, neodolatelnost, vlivnost, vytrvalost, průbojnost a hlubokomyslnost

Slabé stránky: krutost, opovržení slabými a nehodnými jeho pozornosti, žárlivost, podezíravost, fanatičnost, posedlost, rád vyslýchá, záludný, intrikář, manipulativní, pomstychtivý, nemilosrdný

Štír a zdraví

Lidé ve znamení Štíra jsou velmi odolní a málokdy nemocní. Už náznaky nemoci dokážou vlastní silou překonat. Nicméně, ohrožená místa, o která by Štíři měli pečovat jsou tzv. koncové části těla, které něco vylučují - močová trubice, pohlavní orgány, konečník, nos (který často do záležitostí strkají), kůže (pocení), prostata, děloha a vaječníky. O močový měchýř se dělí s Váhami. Časté jsou také sportovní nebo jiné úrazy a chronické žilní onemocnění (křečové žíly nebo metličky).

Velmi častými chorobami u Štírů jsou problémy s nosem (záněty nosních mandlí, úrazy, chronické krvácení z nosu, operace nosu), problémy s dělohou a vaječníky, zbytnění prostaty, kýla, ledvinové a močové kameny (skryté emoce), pohlavní choroby, bolestivá menstruace, hemoroidní onemocnění a psychické odchylky (chorobná žárlivost, paranoidní smýšlení).

Prevence chorob u Štíra

Základním krokem podporujícím zdraví je určitá forma osobní transformace. I tradiční astrologie přiřazuje tomuto znamení hned 4 symboly. Had - nejnižší forma, manipulace lidmi, zneužívání jejich slabostí. Štír - stále ještě podezíravý a mstivý. Orel - schopnost vidět věci v souvislostech, symbol odvahy a síly. Fénix - schopnost regenerace, znovuzrození. Štíři by se tedy měli usilovat o polohu Orla (získat nad realitou nadhled, neutápět se v detailech) s vědomím, že mají schopnost přežít víceméně cokoli (Fénix). Měli by se slevit ze svých bariér, pravidelně odpočívat, naučit se odpouštět (nebo zpočátku alespoň upustit od plánování pomsty) a ponechat si možnost „nevědět.“

Přestože mají Štíři velký sexuální apetit, měli by si hlídat i hladinu testosteronu a případně ji regulovat kvalitním potravinovým doplňkem. Ženy by se měly naučit znát svou cykličnost, která jim pomůže předcházet menstruačním potížím. Chronickému žilnímu onemocněním či hemoroidnímu onemocnění lze ulevit i prostřednictvím Omega-3 mastných kyselin, které blahodárně působí na kardiovaskulární systém. Ženám může nejen v sexuální oblasti pomoci ženšen, který kromě jiného posiluje i nervovou soustavu. Preventivním krokem problémů s močovými cestami může být i užívání vitamínu C (je zásaditý a bakterie se v něm neuchytí).

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Štíři (lidé narození mezi 23.10. a 22.11.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Znamení Štíra předchází znamení Vah a následuje znamení Střelce.

Více o Štírech si můžete přečíst v článku: Vodní znamení v partnerství a vztazích.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1