Domácí test na potravinovou intoleranci odhalí, jak zlepšit svůj život

Domácí test na potravinovou intoleranci odhalí, jak zlepšit svůj život

PR článek 6 min. čtení Redakce
Potravinová intolerance nemusí být pro člověka nebezpečná, avšak dokáže velmi znepříjemnit a negativně ovlivnit každodenní život, proto by se neměla podceňovat. Nepříjemných symptomů potravinové intolerance, jejichž reakce se mohou projevit později, se zbavíte nejsnáze tehdy, pokud správně identifikujete problémové potraviny a nahradíte je vhodnými alternativami. Nejjednodušším a nejefektivnějším způsobem, jak lze zjistit intoleranci na potraviny, je prostřednictvím testu na potravinovou intoleranci.

Odhaduje se, že až 45 % lidí trpí potravinovou intolerancí, ve srovnání s alergií na potraviny, kterou trpí jen 2 % lidí (podle AllergyUK). Množství studií potvrdilo, že následná eliminační dieta může pomoci zmírnit symptomy lidem trpícími migrénami, syndromem děravého střeva či Crohnovou chorobou.

Diagnostika netolerovaných potravin testem specifických protilátek typu IgG byla založena před více než 20 lety a laboratoře po celém světě od té doby provedly již miliony vyšetření.

Test na intoleranci potravin vyvinutý britskou společností Cambridge Nutritional Sciences je velmi jednoduchý a zvládnete jej bez problémů z pohodlí domova. Proces testování spočívá v odebrání vzorku krve z prstu, která je analyzována ve specializovaném centru ihned poté, co vzorek odešlete. Základem testů je technologie ELISA (zkratka z anglického výrazu Enzyme Linked Immunosorbent Assay), která je standardní laboratorní technikou pro měření protilátek v krvi.

Vaše možnosti začínají při Základním testu Food Detective, který testuje přítomnost IgG protilátek na 59 běžných potravinách jako je například mléko, vejce, ořechy, pšenice, ryby, maso a další běžné potraviny. Poskytuje rychlé výsledky, které vám umožňují převzít kontrolu nad svým zdravím.

Další možností je test Food Print. Je to dnes nejpřesnější a velmi komplexní laboratorní testování potravinových intolerancí, které se využívá k identifikaci specifických protilátek IgG na potraviny ze vzorku krve. Při testování se využívá microarray technologie, která dnes patří k nejpřesnějším na světě.

Nezapomíná se ale ani na vegetariány či vegany, kteří nepotřebují zkoumat reakci na potraviny živočišného původu. Pro vegetariány a vegany jsou připraveny další dvě verze testu, speciálně přizpůsobenému vašim stravovacím návykům. Test Vegan zkoumá 150+ potravin a test Vegetarián 160+ potravin.

Díky těmto výsledkům a návodu k optimalizaci jídelníčku, mohou naši klienti pracovat na odstranění potravinových intolerancí. Pomůžeme vám vytvořit plán na odstranění problémových potravin, nabídnout zdravé alternativy, usměrnit vás a také vám pomoci i jak nejvhodněji zařadit problémové potraviny zpět do jídelníčku.

Více informací o testech na potravinovou intoleranci najdete na vital-life.cz

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1