4 tváře ženy

4 tváře ženy

Každá žena má mnoho tváří. A někdy je to trochu zmatek. Pozor, nemusí být. Máme totiž k dispozici osobní „navigační“ systém. Je jím menstruační cyklus. Navíc, je to návod i pro naše partnery, kteří se pak lépe orientují v našich náladách, chutích a reakcích. Ačkoli to netuší, mají nás doma ve čtyřech vydáních a hned několika odstínech.

Měsíční cyklus

S první menstruací se z dívky stává žena. Probudí se v ní cykly, které doposud jen tušila nebo pozorovala u ostatních žen. Začíná její osobní cesta s měsíčním auditem událostí jako bonus. Samozřejmě máme možnost se i neposlechnout. Jenže proč si to dělat komplikovanější...

Pro zjednodušení počítejme cyklus 28 dní, z nichž každá fáze má 7 dní. V realitě se fáze mohou libovolně natahovat a zkracovat, podle toho, co zrovna potřebujeme v životě řešit.

Tvář první - Vědma (1. - 7. den)

Začala menstruace. Jsme hluboce ponořeny samy v sobě. Vidíme široké souvislosti světa. Máme „aha efekty“ přibližně 2x za minutu. Je nám jasné, co máme dělat nebo nedělat. Milujeme temno a tmavé barvy oblečení.

Zapomeňte na výkony v práci. Vše vám bude trvat mnohem déle. Probíhá naše vnitřní revize, tzn. jak jsme se k sobě samé během měsíce chovaly a zároveň dochází k „vyplavení“ již nepotřebného. Pokud je krvácení bolestivé nebo silné, znamená to, že jsme se od naší cesty odklonily (ať už udržováním nefunkčního vztahu, setrváním v práci, která nás nebaví nebo nedostatkem odpočinku).

Pro muže: Budeme plakat, dlouze se dívat do zdi nebo vzdychat. Chceme vás mít u sebe jako oporu. Nechceme radu, my víme v tuto chvíli vše. Možná si vzpomeneme a uděláme jídlo.

Tvář druhá - Panna (8. - 14. den)

Jsme v rozpuku, plné energie, která je připravena k realizaci vizí, které jsme jako Vědmy měly. Baví nás velká společnost. Naše tělo se zbavilo vody a my se cítíme svůdně. Nic není nemožné, rizika neexistují. Jsme na lovu. Vládnou nám veselé barvy. Co jsme nestihly minulý týden, teď máme za 2 hodiny hotové. Všechno! Neodkládejte věci, tato fáze netrvá věčně a jsme trošku přelétavé.

Pro muže: Doma večeři nečekejte. Vlastně tam nečekejte ani nás. Jsme s kámoškou na víně.

Tvář třetí - Matka (15. - 21. den)

V tomto období je naše tělo připraveno k oplodnění. Máme potřebu vše hýčkat, opečovávat. Jsme jemné, často uklízíme, držíme se doma. Máme tendenci nosit zemité barvy. Můžeme cítit tlaky v podbřišku, bolesti kyčlí nebo ve spodních zádech. Lenošíme. Na poradách v práci trochu sníme.

Pro muže: Doma čeká večeře při svíčkách. Buďte tam.

Tvář čtvrtá - Čarodějka (22. - 28. den)

Pokud žena neotěhotní v předchozí fázi, musí tato energie, schovávaná pro růst dítěte, ven. A je podobná tornádu. Malujete byt ve 3 ráno, vymyslíte životní projekt během oběda a odpoledne pro něj seženete sponzory, naplánujete dovolenou sobě i všem v kanceláři.

Máte nápady a energii je realizovat ihned! Když si půjdete zaběhat, vrátíte se (pokud si vzpomenete se včas otočit) s 30 km v nohách. Je nutné NĚCO dělat. Pokud tato energie je držena uvnitř těla ... Věda to popisuje jako premenstruační syndrom - koušeme.

Pro muže: NEDRÁŽDIT :-) Jsme v plné síle dračice. Pokud doma bude večeře, donutíme vás ji sníst. Jsme otevřené všemu a jdeme do toho naplno.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1