Motivační dárky potěší nejen děti, ale i dospělé

Motivační dárky potěší nejen děti, ale i dospělé

Dostáváte rádi dárky? Jak by ne? Záleží však na tom, jaké překvapení čeká v balíčku. Není nic jednoduššího, než darovat něco ryze praktického, například ponožky či spodní prádlo nebo další oblíbené kousky z kategorie „měkkejšů“, které budí spíše zklamání a roztrpčení, zejména u dětí. Existuje přitom celá řada možností, jak své blízké potěšit něčím mnohem originálnějším. Něčím, co je doopravdy nadchne a vykouzlí jim úsměv na tváři. Což platí jako pro děti, tak i pro dospělé.

Nejlepší jsou takové dárky, které nejen potěší, ale zároveň rozvíjí i určité dovednosti. Například různé skládačky a hlavolamy, u kterých se výborně pobaví celá rodina. Navíc se dají pořídit celkem levně, často už řádově v desítkách korun.

Nepodceňujte dětský mozek

V současné době je na trhu k mání nespočet různých her, které otestují vaši schopnost abstraktního a strategického uvažování, prostorovou představivost, odhad pravděpodobnosti i logický úsudek, a to velmi vtipnou a zábavnou formou. Jestli si myslíte, že na podobné hry jsou vaše ratolesti ještě příliš malé, nenechte se mýlit. Dětí – na rozdíl od dospělých – vnímají svět mnohem jednodušeji, a díky tomu rychleji spatří řešení, které jejich rodiče musí mnohdy složitě vykoumat.

Malujte, škrabejte, modelujte...

Pokud vaše děti rády kreslí, vystřihují, modelují – zkrátka tvoří, určitě jim uděláte radost kreativní hrou, při které se budou moct do sytosti vyřádit. Stejně jako při skládání puzzlí, nebo hrátkách se stavebnicí. Malým (ale i dospělým) kreativcům jistě přijdou vhod komplexní sady obsahující všemožné tvořivé nástroje (pastelky, akrylové barvy, štětce, škrabací obrázky, vystřihovánky atd.), filcové a papírové koláže, kaligrafie, malování na hedvábí, nebo třeba zdobení předmětů metodou decoupage.

Splňte druhým jejich tajné sny

Uvažujete-li o nějakém větším dárku, dobrou volbou mohou být například speciální letní tábory, kde se děti naučí spoustu nových dovedností, nebo si splní svůj tajný sen (pokud má vaše dcera pokojík oblepený plakáty s huculy, určitě bude nadšením bez sebe, když ji pošlete na jezdecký tábor). Máte doma dospívající slečnu, která se přímo vyžívá v módě? Třeba by jí udělal radost kurz „fotomodelkou na zkoušku“, seminář oděvního designu nebo lekce fotografování. Mladí lidé také rádi cestují. Překvapte je dárkem v podobě jazykového pobytu v zahraničí, při kterém se nejen zdokonalí v daném jazyce, ale poznají i spoustu zajímavých míst a nových kamarádů.

Postavte manžela ke sporáku

Také my dospělí, přestože jsme už dávno odrostli školním lavicím, se rádi něčemu novému přiučíme. Nebo si – alespoň na chvilku – splníme své dětské přání. Chtěli jste být jako malí pilotem vrtulníku, automobilovým závodníkem, horolezcem, slavným golfistou nebo třeba ošetřovatelem slonů? Proč si to nevyzkoušet aspoň nanečisto? Firmy na zážitky se dnes doslova předhánějí v nabídkách šitých klientům na míru. Adrenalinovou jízdu ve Ferrari, řízení malého ultralightu, školu smyku nebo třeba kurz gurmánské kuchyně by váš protějšek ocenil možná víc, než si myslíte (a v posledním jmenovaném případě nejen on).

Myslete i na prarodiče

Důležitou součástí rodiny jsou samozřejmě i prarodiče, pro které je často vymyslet dárek zdánlivě nemožné. Nevěřte tomu. I jim lze udělat radost mnoha originálními způsoby - fotoknihy z vašeho roku života, něco zdraví či lázeňské pobyty.

Udělejte si na sebe čas

Asi tím nejkrásnějším a nejvíc inspirativním dárkem je společně strávený čas – chvíle plné humoru, lásky a vzájemné pohody, na které nám v „běžném provozu“ často nezbývá prostor. Nezáleží na tom, o jaký zážitek půjde – jestli se rozhodnete vyrazit do zoo, do kina, nebo jen na delší procházku – ale o to, že spolu budete rádi. A že člověk, kterému je dárek určen, bude cítit váš zájem a uznání jako výraz upřímné sympatie.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1