9 tipů na dárky pro prarodiče

9 tipů na dárky pro prarodiče

Těm z vás, kteří ještě nemají nakoupené dárky na Vánoce, přinášíme pár tipů, co koupit vašim babičkám a dědečkům. Vymýšlení dárků bývá totiž často složité a nápad se ne vždy musí dostavit. Nechte se inspirovat.

Rodinné dárky potěší

Největší radost udělají věci, které jsou darované ze srdce. Dejte si s nimi tedy trochu práce. Posbírejte rodinné fotky. Nebojte se oslovit celou rodinu, kterou má obdarovaný rád. A vytvořte kalendář nebo fotoknihu, ze které se bude moci vaše babička s dědečkem těšit ještě dlouhou dobu po Vánocích. Nechat vyrobit můžete i magnetky na lednici s vlastní fotkou. Existují různé velikosti. Tak vás uvidí vždy, když si půjdou pro něco dobrého do lednice.

Zábava především

V každém z nás se schovává dítě, ať je nám kolik chce let. Všichni si rádi hrajeme a bavíme se. Proto nějaká ta křížovka, osmisměrka nebo sudoku jistě potěší a přijde vhod. Pak už to záleží jen na konkrétním jedinci, čemu z uvedených dává přednost. Kromě jiného si u těchto činností také potrénují soustředění, paměť, rozlišovací schopnosti a znalosti.

Vzpomínky zůstanou

Kolikrát už jste slyšeli nějaký úžasný příběh z mládí vašich prarodičů. Tak proč je nemít všechny navždy zaznamenané na jednom místě? Knížky Babičko, vyprávěj a Dědečku, vyprávěj vám to zařídí. Jde o krásný dárek, díky kterému se dozvíte spoustu nových informací o svých babičkách a dědečcích. Můžete knížku vyplňovat společně s nimi nebo si ji později jen přečíst. Také je velmi snadné se knihou pouze inspirovat a vyrobit si vlastní se svými otázkami a fotkami. Prarodiče se prostřednictvím vzpomínek vrátí na mnoho krásných míst a vy se dozvíte úžasné příběhy.

Pro napínavé večery

Když večer není co dělat, vždycky se hodí mít po ruce dobrou knihu. Zjistěte, co vaši příbuzní rádi čtou a sežeňte jim knížku dle jejich vkusu. Vděčným dárkem bývají detektivky nebo romantická tématika. Knížek je velký výběr, můžete se poradit v knihkupectví. Pokud chcete udělat zároveň dobrý skutek, dejte nový život nějaké knížce z antikvariátu. Jestliže vaši milí jsou moderního smýšlení, můžete investovat i do některé z elektronických čteček. Je lehká, velikost písma lze snadno nastavit, stejně jako podsvícení displeje. A navíc, vejde se tam celá knihovna.

Darujte zdraví

Protože tělo ale můžete darovat různé potravinové doplňky. Zejména ve zralém věku tělu chybí mnohé látky a přes veškerou snahu často nestačí ani kvalitní strava. Mezi látky, které příznivě ovlivňuji naše zdraví patří Omega 3 mastné kyseliny - podporují imunitu, blahodárně působí na srdce a kardiovaskulární systém a navíc podporují správnou funkci mozku (schopnost si pamatovat i učit se). Důležité je však vybrat takové, které mají vysoký obsah účinných látek - DHA a EPA.

Mezi další přípravky, které dříve narozená generace ocení jsou potravinové doplňky zaměřené na zdraví kostí, kloubů (kloubních chrupavek) a svalů. Vhodné je vybrat takové, které své účinné látky získávají z mořských zdrojů, neboť například vápník se lépe a efektivněji vstřebává.

Celkové zdraví lze podpořit i díky superstar tradiční čínské medicíny - ženšenu. Ten napomáhá zachovat fyzickou a duševní výkonnost, podporuje činnost mozku, celkovou vitalitu, snižuje únavu i vyčerpání, přispívá k normální funkci imunitního systému a navíc pomáhá udržet sexuální aktivitu.

Ozdravující i inspirativní pobyty

Kdo by si rád neodpočinul. Darujte prarodičům wellness pobyt. Lázně určitě také ocení. Dnes už to nemusí být ani nic drahého. Stačí vybrat si na slevovém portálu ten, který by se mohl vašim blízkým líbit. Na takovém pobytu si odpočine tělo i duše. Navíc jsou i programy přímo pro seniory. Nabízí se při nich výlety do přírody či za kulturou uzpůsobené právě jejich potřebám. Člověk se pak hned cítí o několik let mladší. Pokud chcete překvapit, je možné investovat i do pobytů zaměřených například na malbu, výrobu přírodní kosmetiky či jiné umělecké aktivity.

Krásná v každém věku

Každá žena chce být krásná. Ať je jí 15 nebo 80. Darujte zkrášlovací procedury. Domluvte se s pedikérkou či manikérkou vašich prarodičů. Vystaví vám poukaz nebo dají aspoň potvrzení. Prarodiče tak půjdou někam, kde to znají. Užijí si určitě i návštěvu kadeřnictví. S novou hlavou i novými nehty se člověk cítí jako znovuzrozený. I v této oblasti mohou pomoci potravinové doplňky, které se soustředí na ženskou krásu. Krása totiž musí začínat především uvnitř. Chybět by v nich tedy neměl například vitamin B2 (riboflavin), B6, biotin, vitamín D, molybden, zinek, chmel či schizandra.

Dárkové koše

Dobré jídlo a pití mají rádi všichni. Nakupte to, co mají vaši prarodiče nejradši a udělejte jim radost prostřednictvím lahůdek. Koše se dají plnit jednak sladkostmi, tak i slanými dobrotami. Od nejrůznějších klobás, salámů, přes sýry kravské či kozí, oříšky, marmelády, čokolády, bonbóny až po čaje, sirupy a cokoliv, co vás napadne. Dárkové koše mohou navíc obsahovat i kosmetiku či éterické oleje, které pomohou pleti i psychice.

Kultury není nikdy dost

Ročním předplatným do divadla určitě potěšíte milovníky kultury. V nabídce jsou nejen pražské scény, ale i ty, které se nacházejí v ostatních městech. Můžete však koupit i voucher, za který se lístek na určité představení vymění. Pokud jsou prarodiče stále aktivní, je možné zvážit i přihlášku na Univerzitu třetího věku, případně na některé z jejich otevřených přednášek. Stojí to za to, neboť přednášejícími bývají špičky svého oboru. Součástí tohoto studia jsou i různé exkurze do míst, kam se za normálních okolností nechodí.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1