Podzimní výzdoba domácnosti

Podzimní výzdoba domácnosti

Podzim je čas mlh, deště a teplot proklatě nízko. Zároveň to barvami všude jen hýří, zralé kaštany se lesknou v trávě a červené jeřabiny či šípky ozvláštňují ulice. Příroda se zklidňuje a před zimním spánkem nás obdarovává neuvěřitelnými scenériemi. Vylaďte si i vy domov do podzimní nostalgie.

Aranžujte, svíčkujte, dlabejte

Velmi vděčné jsou přírodní věnce či aranžované košíky. Protože v tomto čase dozrává mnoho plodů, není o materiál nouze. Příjemně působí věnec z jablek, ořechů, kaštanů, bukvic, šípků, jeřabin, obilí nebo zbarveného listí. Použít můžete i ulity šneků či přírodní lýko a různé větve a proutky.

Protože dny jsou výrazně kratší a studenější, zahřejte si domácnost svíčkami. Svícny lze oživit slunečnicemi, korálky z jeřabin nebo do skleničky ke svíčce vložte hrst šípků či kaštanů. Svícen lze vyrobit i přímo z jablka nebo sklenice od okurek, kterou polepíte suchými barevnými listy.

Novým trendem je dlabání dýní. Už dávno to není zábava jen pro Halloween. Tematický koutek můžete vytvořit i pomocí ozdobných dýní, doplněných třeba o figurky z kukuřičných listů. Protože podzim je i houbové období, můžete své dekorace ladit i tímto směrem - mochomůrkovým povlakem na polštář nebo hříbkovou dekou.

Tvořte s dětmi

Rádi tvoříte? Pokud máte doma děti, ať už malé nebo odrostlejší, vrhněte se s nimi na kaštany. Aby nezůstalo jen u koně a housenky, použijte i zelenou část kaštanů, nalepovací oči nebo třeba bukvice a žaludy. Navíc nemusíte tvořit jen zvířátka, vrhněte se s tavnou pistolí do podzimního obrazu.

Dalším vděčným tématem je výroba ježka, na jehož bodliny lze využít mnoho podzimních pokladů (od šišek, přes jehličí, po barevné listí a trávu). A nezapomeňte na draka. I na tom se lze vyřádit. Ať už to pojmete přírodními materiály a látkou nebo barevnými papíry.

Řekněte to jinak

A že nejste zrovna vyrábějící typ? Kupte si květiny. Mezi ty podzimní patří chryzantémy a vřes. V truhlících nebo na záhonech vypadají skvostně a vydrží dlouho po prvních mrazících. Pokud je podpoříte výrazným kamenem, šiškami či kousky břidlice vytvoříte příjemně zklidňující atmosféru.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1