4 důvody, proč vyrazit s dětmi k moři

4 důvody, proč vyrazit s dětmi k moři

Čas dovolených je pomalu tady. Někdo jezdí na hory, jiný k rybníku a mnoho z nás pomýšlí na moře. Proč tam vyrazit? A proč tam vyrazit s dětmi? Ona to totiž může být nejen zábava, ale také tím podpoříte své i dětské zdraví. A to nejsou jediné důvody.

Zjednodušte dětem první plavání

Kde jinde se naučit plavat, než u moře. Díky soli voda krásně nadnáší a pro dítě bude plavání jednodušší. Raději potomka připravte na to, že sůl může v očích trochu štípat. Vyberte si pláže s pozvolným vstupem do vody. Ideální jsou takové, kde máte i po několika metrech hladinu pořád po kolena. Ve vodě si tak s dětmi můžete hrát a plavání pro ně bude zábavnější. Jakmile se trošku otrká, užije si i vlny. Vždyť, co je větší zábava než do nich skákat a nechat si příjemně oškrábat bříško pískem na břehu, ne? A zkoušeli jste vlny podplavat?

Pozitivní účinky na zdraví

Díky vlhkému mořskému vzduchu uděláte dobře dýchacím cestám. Jestli má navíc vaše dítko problémy s dýcháním, je to pro něj nejlepší dovolená. Vzduch tady obsahuje sůl a minerály, díky tomu pomáhá zvlhčovat sliznice dýchacích cest. Výborně se zde dýchá také alergikům. V mořském vzduchu většinou nenajdete známé alergeny. Moře má i dezinfekční účinky. Máte-li děti kaskadéry, kteří se každou chvíli někde zraní, na takové dovolené můžete být více v klidu. Mořská voda ránu krásně vyčistí a uspíší její uzdravení. Z tohoto důvodu jsou pobyty skvělé i pro ty, kteří trpí kožními problémy (ekzémy, lupénkou aj.). Slaná voda v kombinaci s vlhkým vzduchem a slunce umí kůži vyčistit, ošetřit a zacelit. I když zpočátku to trošku (dost) štípe. V tomto případ je dobré u moře setrvat alespoň 14 dní, v ideálním případě 3 týdny. V prvních dnech se totiž může pokožka i trochu zhoršit tím, že se začne čistit. Pobyt u moře také podporuje imunitu.

Společně strávený čas se počítá

Věnujte se dětem a oni vám to pak stokrát vrátí. Ačkoliv to často nemusí vypadat, jednou vám děti poděkují, že jste je vzali jako malé k moři. Můžete společně podnikat výlety, ochutnávat zmrzliny a užívat si dalších dovolenkových zážitků. Na druhou stranu, pokud budete chtít chvíli relaxovat, v kempu i v hotelech bývá animační program, při kterém se vaše děti spolehlivě zabaví. Můžete tak trávit čas společně, ale v případě potřeby si i na chvíli odpočinout.

Dopřejte dětem zážitky

Jedno velké pískoviště, tisíce kamínků a mušlí na počkání. Otrlejší mohou nasadit šnorchl a pozorovat mořské živočichy či jen vlnící se písek pod hladinou. Prostě spousta zábavy. O to a mnohé další přece své děti nemůžete připravit. Také poznávání jiných míst a národů může být pro děti přínosné. Ratolesti si v zahraničí také s trochou vaší pomocí uvědomí, že je dobré se učit cizí jazyky, aby se ve světě domluvily. Mnohé pláže jsou dětem často přizpůsobeny. Najdete na nich různé skluzavky, průlezky a vodní atrakce.

Nakonec ale hlavně záleží na tom, abyste jako rodina byli spolu a dětem se věnovali. U moře je krásně a určitě stojí za to k němu vaše nejmenší vzít, ale rozhodně to nemusí být každý rok. Zbývá jen vymyslet, jak zabavit děti při dlouhém cestování.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1