Partnerství a vztahy u vodních znamení

Partnerství a vztahy u vodních znamení

Astrologie pracuje s mnoha symboly. Nejznámějším pojetím je samozřejmě 12 znamení zvířetníku, kterým vždy vládne určitá planeta. Další symbolikou, se kterou astrologie pracuje, jsou živly (oheň, země, vzduch a voda) korespondující s určitými psychologickými funkcemi, jež C. G. Jung pojmenoval jako intuice, vnímání, myšlení a cítění. Rozšířenější verzí živlové charakteristiky jsou temperamenty: cholerik, melancholik, sangvinik a flegmatik. Cílem každého jedince je během svého života dostat do rovnováhy právě tyto čtyři živly / psychologické funkce / temperament.

Díky živlovým charakteristikám má však každé znamení určité parametry určující jeho vztahy. Jak to mají znamení vodní?

Vodní znamení

Lidé narození ve vodních znameních (Rak, Štír, Ryby) jsou citově založené typy, převážně s temperamentem flegmatika, které charakterizuje citlivé vnímání okolního světa, na které však reagují dle svého aktuálního citového rozpoložení, což druhé může značně mást a považovat je za nestálé a nepředvídatelné. Jsou velmi intuitivní, emocionální a rychle přizpůsobiví. Bývají velmi aktivní, společenští a díky své přirozené empatii se dokáží vcítit do potřeb druhých. Zároveň jsou svými emocemi občas vláčeni a jejich časté změny je činí náladovými, snadno se urážejí, jsou vztahovační a mají také tendence k manipulaci druhých.

Pokračování článku je určeno pouze pro registrované čtenáře. Registrace na dobrakondice.cz je zcela zdarma bez jakýchkoli poplatků!

Získáte přístup k exkluzivnímu obsahu, soutěžím a dalším výhodám.

Facebook přihlášení
Registrovat profil

Témata článku:

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1