Znamení Raka
Lidé narození mezi 21. 6. a 22. 7. jsou podle tradičního horoskopu slunečními Raky a vládne jim Luna. Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Raka

Raci bývají velmi citliví a empatičtí. Rodina a kořeny jsou pro ně vždy na prvním místě. Zároveň mohou svou láskou dusit (péče a pozornosti je někdy až moc). Zejména ženy mívají zvýšenou potřebu ochraňovat. Raci mají velmi silnou emoční paměť a celkově jsou na emoce v jakékoli skupině velmi citliví. Ty, které mají Raci rádi zahrnují dárky. Často dělají věci za ostatní.

Díky tomu, že Rakům vládne Luna, lehce přibývají na váze a jejich nálada není úplně konstantní. Často se přetvařují, a to z ušlechtilého důvodu, aby nezranili. Pro ochranu rodiny jsou schopni jít do extrému. Když se jim něco nelíbí, projevují to rýpavostí a nerudností. Nejsou příliš rozhodní, v problémech se často dokola vnitřně prohrabávají. Jejich výkonnost závisí na emocionální pohodě.

Mají rádi „staré“ věci - historii, toulky starými uličkami, rodinné fotky x-té generace zpět. Mají své rituály. Bývají kutily a dobrými zahradníky. Citovou vazbu si vytvářejí i k předmětům, skrze které si pamatují své emoce. Nemají rádi změny. Mají velmi kladný vztah k penězům.

Silné a slabé stránky

Silné stránky: pozornost, laskavost, starostlivost, šetrnost, vytváří harmonický láskyplný domov, sexuálně velmi citliví a něžní, silná soucitnost, diskrétnost, diplomacie, dobrá paměť vstřebávající informace

Slabé stránky: náladovost, dusí svou láskou, závislost, přecitlivělost, dětinskost, neurotický, vlastnický, špatně čitelný, rozvláčný, nesoustředěný, citově vydírá

Rak a zdraví

Citlivou oblastí Raků je trávení (jícen, žaludek, žlučník a střeva). Hlavním rizikem je u nich stres. Paradoxem je, že si jej povětšinou způsobují vlastní bujnou fantazií a představami katastrofických scénářů, co zlého se stane jejich nejbližším. Právě díky této psychické složce trpí poruchami metabolismu, žaludečními neurózami, alergiemi na potraviny a obezitou. Velmi častý problém mají s plynatostí či pálením žáhy.

Dalšími oslabenými částmi těla jsou hrudník, kolena a lokty, u žen děloha a prsní žlázy (souvisí s mateřstvím a péčí). Protože u Raků jde především o emoce, jsou často přetíženy i ledviny a močový měchýř.

Prevence chorob u Raků

Velmi dobrým lékem u Raků je psychická pohoda, dostatek odpočinku a veselá nálada. Raci mají skvělý smysl pro humor, a pro své vlastní zdraví by jej měli využívat co nejčastěji. Inspiraci k tomu, jak pracovat se stresem najdete v našem předchozím článku. Aby byla psychická pohoda vůbec možná, musí se Rak naučit dávat svým emocím volnost projevu a život brát s větším nadhledem. Ke zklidnění pomůže i vědomé dýchání či jóga prstů.

Podpůrným prostředkem k vyplavení stresu je například vitamín C. Velmi vhodné jsou i potraviny s Omega 3 mastnými kyselinami (mořské ryby, řasy či avokádo a lněné semínko aj.), které umí bojovat proti napětí a též podporují kvalitu spánku. Tyto látky lze tělu dodat i ve formě potravinových doplňků, neboť jejich využitelnost ze stravy bývá nižší než potřebná denní dávka. V každém případě je potřeba mít dostatečný pitný režim.

Jako prevence proti bolestem žaludku a trávicího traktu mohou posloužit kromě již výše zmíněného následující kroky:

  • jíst po menších dávkách,
  • vyhnout se pikantním a tučným jídlům,
  • jako první pomoc sáhněte po banánech (zklidňují trávení),
  • zařaďte vlákninu,
  • podpořte trávení bylinami (anýz proti plynatosti, fenykl podpoří trávení, pelyněk pravý pro žlučník, heřmánek pravý pro žaludek a střeva či zeměžluč podporující trávicí procesy).

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Raci (lidé narození mezi 21.6. a 22.7.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Rakům předchází znamení Blíženci a následuje znamení Lva.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1