Ve znamení Blíženců

Ve znamení Blíženců

Lidé narození mezi 21. 5. a 21. 6. jsou podle tradičního horoskopu slunečními Blíženci a vládne jim planeta Merkur. Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Blíženců

Jejich podstatou je komunikace. Milují diskuzní kroužky, sdílení a vyprávění. Mají schopnost se vymluvit i ze složitých a ožehavých situací. Argumenty jim skutečně nechybí. Na druhou stranu bývají prostořecí, ne vždy stálí v názorech a tajemství neudrží dlouho. Jejich výhodou je všestrannost a široké pole zájmu. Vše je zajímá. To však často vede k situaci, kdy vědí něco o všem nikoli vše o něčem.

Jejich povaha je přirozeně optimistická, nicméně mohou pociťovat určitou nervozitu, netrpělivost, rozpolcenost a působit i přecitlivěle. Jsou mentálně velmi hbití.  Mají velkou představivost a jsou vynalézaví. Velmi dobře navazují nové vztahy, právě prostřednictvím komunikace. Mají potřebu neustálého pohybu, což se projevuje láskou k cestování nebo třeba častou změnou aktivit (kurzy, sport, semináře...).

Silné a slabé stránky

Silné stránky: důvtip, chytrost, vidí obě strany situace, rychlost, přizpůsobivost, nápaditost, výmluvnost, komunikativnost, vtipnost, rozmanitost.

Slabé stránky: klevety, pokrytectví, záludnost,  povrchnost, bývá nezodpovědný, odmítá přijmout závazky, není schopen přiznat chybu (snaží se z ní vymluvit), bývá občas sobecký, chybí důslednost, přelétavý

Blíženci a zdraví

Blížencům připadá oblast ramen, rukou, paží, prstů a také proces dýchání (plíce, průdušky, pohrudnice). Velmi často trpí potížemi s dýcháním jako rýma, kašel všeho druhu, astma, bronchitida či různá plicní a průdušková onemocní. K tomu se může přidat i revma či žaludeční vředy.

Další oblastí, která je u Blíženců aktuální, je nervová soustava, která u nich bývá trvale přetížena. To se projevuje například poruchami koncentraci, nervozitou, nespavostí, roztržitostí, ale i nervovým vyčerpáním. Velmi časté jsou u nich nehody z nepozornosti. Velmi často trpí dvěma nemocemi najednou (například k plicím se přidají zažívací potíže).

Prevence chorob u Blíženců

K regeneraci potřebují více spánku než ostatní. Kromě spánku by měli trávit dostatek času venku a na slunci. Pokud nemají dostatek čerstvého vzduchu vede to u nich k úrazům či infekcím právě v oblasti ramen, paží a prstů na ruce. Blíženci se paradoxně zhroutí spíše z nedostatku aktivity a nudy z nečinnosti než z přehnané aktivity.

Velkou službu prokáže Blížencům práce s dechem. Vědomé dýchání nejen že zklidní jejich nervovou soustavu, ale navíc prokrví celé tělo. Vyhnout by se měli přílišnému vlhku a chladu, které zatěžuje nejen klouby, ale i dýchání.

Pro zlepšení celkové imunity pomůže například vitamin D (částečně lze získat i ze slunečních paprsků) s vitaminem K2. Ty mají mimo jiné pozitivní vliv i na kosti a svaly. Podporující pro Blížence může být i kořen ženšenu, který má pozitivní vliv na imunitní systém a zároveň snižuje únavu a vyčerpání (k tomu mají Blíženci velmi blízko). Navíc podporuje činnost mozku a pozornost. Pro aktuální problém s kašlem lze zvolit například mateřídoušku, sléz květ či diviznu květ (ta rozpouští hlen), na bronchiální kašel pomůže list buko a průduškám uleví lékořice kořen nebo lípa srdčitá květ.

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Blíženci (lidé narození mezi 21.5. a 21.6.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Blížencům předchází znamení Býka, následuje znamení Raka.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1