Ve znamení Býka
Lidé narození mezi 21. 4. a 21. 5. jsou podle tradičního horoskopu slunečními Býky a vládne jim planeta Venuše (v tomto případě v roli Večernice). Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Býka

Hlavním osobnostním rysem Býka je stabilita. Zachovává tradice, zvyky i rituály. Vytváří stabilní rodinné prostředí, které si chrání před okolím světem. Rozděluje svět na „doma“ a „venku“. To „venku“ jej úplně nezajímá. Velmi rádi hromadí věci a peníze. To, co Býk získá, toho se nerad vzdává (ať je to majetek, domácí zvíře, auto, manžel/-ka...). Své názory, vztahy i kariéru si budují. Chybí zde spontaneita. Díky vlivu Venuše bývají vnitřně citliví, empatičtí a často umělecky zaměření, s hudebním talentem. Mají smysl pro harmonii. Bývají skvělými milenci.

Jsou spolehlivými zaměstnanci, často zůstávající v jednom zaměstnání celý život. Je to archetyp „parního válce“. Trvá mu déle než se rozjede, ale jakmile se dá do pohybu, tak jede navzdory všemu a všem a ze své cesty neuhne. Míří na výsledek.

Býci nesnáší kritiku. Jakmile má k nim někdo výhrady, je to pomyslný červený hadr. Zablokují se a přestanou komunikovat. Na rozdíl od Beranů neberou kritiku jako výzvu, ale jako osobní urážku.

Silné a slabé stránky

Mezi silné stránky býka patří: vášnivost, smyslnost, vytrvalost, stabilita, pevnost (v názorech i rozhodnutích), realistické vidění světa, často umělecké zaměření a tvořivost, houževnatost, praktičnost a dobrota

Mezi slabé stránky patří: umíněnost, pohodlnost až lenost, chybí mu tolerance, tvrdohlavost, lpí na majetku, který rád shromažďuje, poživačnost, sklony k fanatismu, neochota připustit cizí názor

Býk a zdraví

Býkovi připadá oblast krku. Velmi často trpí ztuhlostí šíje a většími bolestmi krční páteře (související s jeho „umíněností“ a „ztuhlostí“ v názorech či partnerských vztazích). Častá jsou u Býků nachlazení, chrapot, rýma, zadrhávání v řeči, angíny, potíže s hlasivkami a problémy se štítnou žlázou. Klasickým zdravotním úskalím jsou uši (neradi slyší jiné názory, mají totiž pracně vybudované vlastní). Může se jednat o záněty, tinitus nebo nedoslýchavost.

Protože bývají pohodlní a často zvítězí poživačnost nad zdravým jídlem, objevuje se u Býků obezita, která zatěžuje kotníky, kolena i kyčle, ohrožuje srdce a krevní oběh (například tvorba křečových žil) nebo vede k zánětům ledvin. Protože bývá přirozeně skeptický, případné nemoci se uzdravují pomaleji než by mohly. Zároveň je nerad poučován, takže i lékařská doporučení jsou brána vlažněji.

Prevence chorob u Býků

Právě díky sklonům lenošit Býkům chybí čerstvý vzduch a pohyb. K lepší kondici a naladění jim tedy pomůže tuto aktivitu do svého programu zařadit. Do jídelníčku by Býci měli zahrnout více potravin podporujících kardiovaskulární systém a klouby. Vhodné jsou ty obsahující Omega 3 nenasycené mastné kyseliny (tj. tučné mořské ryby jako tuňák, makrela, sardinky či sleď a mořské řasy) nebo tuto látku přijímat ve formě potravinových doplňků (pozor, aby obsahovaly vysoký podíl funkčních EPA a DHA kyselin).  Přednost by měli dát spíše červenému vínu než pivu. Červené víno totiž obsahuje výrazné množství látek podporující mimo jiné srdeční činnost. Bylinkou působící na chronické rýmy i krční páteř je list ořešáku královského, s nachlazením může pomoci i květ slézu lesního nebo nať z mateřídoušky obecné.

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Býci (lidé narození mezi 21.4. a 21.5.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Býku předchází znamení Berana a následuje znamení Blíženců.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1