Ve znamení Berana

Ve znamení Berana

Lidé narození mezi 21. 3. a 20. 4. jsou podle tradičního horoskopu slunečními Berany a vládne jim planeta Mars. Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Berana

Nejlépe lze znamení Berana popsat jako dětskou naivní duši plnou krásných čistých ideálů = archetyp dítěte, a to se všemi klady i zápory. Beran bývá svobodně a silně se projevující jedinec, mívá průkopnické sklony, nicméně víc koná než myslí, často postupuje principem pokus-omyl. Berani milují výzvu a soutěžení, ve kterém však touží vyhrát. Konflikty neberou jako katastrofu, avšak často svůj názor prosazují bez logické argumentace.  Překážky neobchází ani se jim nevyhýbají, prostě je projdou. Nevidí a nepřipouští si dlouhodobé problémy. Pokud něco nejde podle jejich představ, jsou lítostiví. Občas mají problémy s dokončováním věcí, naopak jsou skvělí startovači projektů. Berani nesnášejí kritiku, na kterou reagují podrážděně až agresivně. Milují pochvaly.

Silné a slabé stránky

Mezi silné stránky Beranů patří: silná vůle, nezávislost, bojovnost, upřímnost, spontánnost, zapálenost, nadšení a samostatnost.

Mezi slabé stránky Beranů patří: tvrdohlavost, hádavost, netaktnost, fanatičnost, příliš riskuje, agresivita a přílišná suverenita.

Berani a zdraví

Výhodou Beranů je, že mají velmi optimistický základ, a tak většinu neduhů zvládnou. Nevyskytují se u nich zpravidla chronické nemoci. Mezi oblasti, které je trápí patří především bolesti hlavy, a to často z přetížení. Berani jedou na doraz a neregistrují pocity únavy. Právě hlava je u Beranů slabé místo, často trpí na migrény, mají úrazy hlavy, častěji přicházejí o vlasy. Dále se u nich objevují problémy s očima všeho druhu (špatný zrak, opakující se záněty, špatný tlak...). Berani mají také predispozici k problémům se spánkem.  Protože Beranům vládne Mars, velmi často jsou jejich nemoci náhlé nebo se jedná o záněty. Ještě častěji se jedná o úraz (říznutí, popálení, bodnutí, kousnutí...).

Prevence chorob u Beranů

V prvé řadě by si Berani měli dopřát dostatek odpočinku. Na bolesti hlavy (i určitý typ migrén) pomáhají například kapky kopretiny řimbaby (odvar bohužel nestačí, neboť jej jaterní enzymy spálí). Oči je dobré podpořit potravinami jako jsou česnek, cibule, mrkev, listová zelenina, červená řepa, rajčata, borůvky, brusinky, černý rybíz či maliny, ale také mořské ryby, řasy (lze i formu potravinových doplňků) a vejce. Vhodný je i olivový olej. Důležitý je pitný režim. Celkovou imunitu (obrana proti zánětu) je možné zvýšit například lichořeřišnicí nebo echinaceou (neboli třapatkou nachovou).

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Berani (lidé narození mezi 21.3. a 20.4.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Následuje znamení Býka.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1