Znamení Lev
Lidé narození mezi 22. 7. a 23. 8. jsou podle tradičního horoskopu slunečními Lvi a vládne jim Slunce. Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Lva

Ne náhodou byl vybrán Lev jako král zvířat. I jedinec s lvími parametry sebe jako královský majestát vnímá. Chce být středem pozornosti, má ji rád, nabíjí jej, rád se předvádí a chlubí (někdy přehnanou hranou skromností). Zatímco ženy potřebují být obdivovány (jsou přirozeně velmi elegantní), muži potřebují být oceňováni a chváleni. Jeho největším strachem je, že zůstane „v koutě“ nepovšimnut. Pokud se tak má stát, začne na sebe upozorňovat, případně se postaví do role přehlížení ostatních, vždyť oni nedokáží jeho majestát dohlédnout.

Umí se dobře prezentovat, vytváří vnější dojem neporazitelnosti, věří si, umí bavit velkou společnost, jsou skvělými vypravěči i prodejci čehokoli. Často jsou lektory a kouči. Vše berou srdcem a na 250 %. Preferují spíše vedoucí pozice, neradi se podřizují. Lvi jsou archetyp romantického hrdiny, který na náměstí s kytarou vyznává lásku své milé. Do vztahů přináší smích, lásku a hřejivost, ale také dynamiku a bouři. S věrností to není až tak slavné, nechtějí ublížit, ale prostě loví nový zážitek.

Jsou hodně hraví (ostatně jako každá kočka), avšak kvůli tomu nepronikají do hloubek věcí. Život často berou jako jeviště a tvůrčí zkušenost. Pokud se mu věci nedaří jsou extrémně smutní, skleslí a někdy útoční.

Silné a slabé stránky

Silné stránky: oddaný, srdečný, zábavný, hrdý, kultivovaný, ctižádostiví, důstojný, akční, impozantní, oslnivý, žhavý, dramatický

Slabé stránky: zpupný, prudký, nadutý, náročný, upjatý, domýšlivý, vlastnický, melodramatický, snobský, despotický, teatrální, vulgární

Lev a zdraví

Lvi mají obecně silné zdraví a vitální bývají do pozdního věku. Jejich slabou stránkou však je srdce - od bušení, arytmii, přes vysoký tlak, po infarkt (vše berou osobně, do všeho jdou na více než 100 %), trpí také páteř a zádové svalstvo (občas jsou skutečně napnutí) a oči (neradi se dívají na realitu, spíše si svůj příběh vysní). Bývají také náchylnější k úrazům, zejména nohou, kotníků a předloktí. Problémem někdy bývá, že se za případnou nemoc stydí, je v jejich očích projevem slabosti a oni jsou neradi slabí! Proto často léčbu zlehčují, podceňují a nedají si dostatek času na rekonvalescenci.

Prevence chorob u Lvů

Lev by měl zapracovat na své psychice, tedy snížit závislost na okolním světě. Často maskované za: „Mě si nevšímejte.“ Ale běda jak ho poslechnou. Potřebují zvolnit, nevrhat se do bitev (v práci, na hřišti, v rodině), které nejsou jejich. Uvědomit si, že život není jedna velká party, resp. nemusí se účastnit celého děje. Svou energii mohou využít například v tvůrčí rovině. Do svého života by též měli zařadit odpočinek bez soutěživosti.

Do své stravy by měli zařadit potraviny podporující srdce, jako jsou rajčata, česnek, pohanka, špenát, brokolice, grep, hrozny, chřest a potraviny obsahující Omega 3 mastné kyseliny (tuňák, treska, makrela, sardinky, lněné semínko, dýňové semínko či vlašské ořechy). Omega 3 kromě prevence infarktu a harmonizace krevního tlaku mají blahodárný vliv na imunitu a mozek. Omega-3 lze tělu dodat i ve formě potravinových doplňků, jen je potřeba si ohlídat vysokou hodnotu účinných látek DHA a EPA. Z bylinek jsou podpůrné tymián, rozmarýn, šalvěj, skořice či oregáno.

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Lvi (lidé narození mezi 22.7. a 23.8.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Lvům předchází znamení Raka, po Lvech přichází znamení Panny.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1