Ohnivé znamení Střelec

Ohnivé znamení Střelec

Lidé narození mezi 23. 10. a 22. 11. jsou podle tradičního horoskopu sluneční Střelci a vládne jim planeta Jupiter. Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Střelce

Zrozenci ve znamení Střelce vidí život jako příležitost. Milují změny, výzvy, dobrodružství a hádanky. Tvoří si vysoké cíle (zejména v intelektuální a duchovní úrovní) a od života chtějí opravdu hodně, ideálně všechno. Mají silnou potřebu volnosti a svobody, milují cestování (a nebo alespoň cestovatelské knihy, blogy či filmy). Mají rádi přírodu, zejména hory a výhledy, které charakterizují jejich přirozený životní nadhled. Vřelý vztah má i ke sportu (například atletice či jízdě na koních).

Usiluje o čestné a spravedlivé jednání, bohužel často ve jménu nějakého ideálu. Jsou velmi příjemní, přátelští a intelektuálně zdatní. Zatímco Blíženci bývají spíše upovídaní bez hlubší znalosti (vědí něco o všem), Střelec je archetypem učitele, soudce či kněze, s hlubokými znalostmi a souvislostmi. Má ucelené názory a miluje filozofická témata (ideálně ty, které vedou k povznesení lidstva jako je morálka a etika). Na druhou stranu svůj smysl a cíl života velmi často hledá. Má velký záběr aktivit a těžko si z nich vybírá. Navíc ho baví studovat celoživotně, takže znalostí a možností přibývá.

Často se rozhodují spontánně a nezváží všechny důsledky a rizika. Navíc jsou velmi intenzivní. Někdy bývají až příliš upřímní a netaktní. Své vztahy navazují nějakým „nestandardním“ způsobem. Fádnost je nudí a ubíjí. Často tedy dělají věci jinak než ostatní. Bývají společensky velmi oblíbení a ctění (zejména pro své znalosti a vášeň ). Musí si však dát pozor na poučování druhých.

Silné a slabé stránky

Silné stránky: optimismus, smysl pro dobrodružství, intuice, důstojnost, počestnost, přímočarost, informovanost, plamenné zásady, hájící svobodu, upřímnost, štědrost, tolerance, oddanost, veselost, nadšení, nezávislost.

Slabé stránky: roztržitost, všeho moc, moralizující, rádi kážou, lehkomyslnost, nepraktičnost, vlažná víra, kazatelství, smilstvo, hysterie, nafoukanost, netaktnost, shovívavost vůči vlastním slabůstkám (přehlíží je), podivínství, nezodpovědnost, snobismus, domýšlivost.

Střelec a zdraví

Ohrožená oblast u Střelců je pánev. Mohou trpět bolestmi kyčelních kloubů či zad. Nezřídka je potká ischias, zranění v pánevní oblasti či zánět sedacího nervu. Mezi další oblasti ohrožení patří hýžďové svaly, stehna, celkové tělesné svalstvo a motorické nervy. Pod svou nadvládou mají také krev (nikoli tepny či žíly, ty spadají pod jiná znamení). Krev, stejně jako Střelec, symbolizuje energii, která neúnavně probíhá všemi směry v našem vnitřním prostředí. Dalšími citlivými oblastmi jsou plíce a játra. U Střelců se také často objevuje revmatismus (a to už od dětského věku) či vykloubené končetiny (i zde dokážou své možnosti přehnat). V jejich velkých rozletech je většinou zastavuje až choroba a ještě častěji úraz, který je „donutí“ k odpočinku.

Prevence chorob u Střelce

Základem zdraví Střelce je aktivita. A to jak duševní, tak fyzická. Střelci si dokážou své duševní vlastnosti udržet do vysokého věku, a tak je u nich výskyt senility minimální. Naopak jejich duševní stav s věkem roste. Na druhou stranu však díky své přebujelé aktivitě svou energii velmi tříští (zejména v mládí), čímž jim ubývá sil (mentálních i fyzických). Představa omezení je pro ně děsivá, a tak se ženou dál. Střelci by měli zapracovat na svých prioritách, utřídění si vnitřního světa a naučit se zastavit. Další výzvou je přijmout, že každý má nějaké nedostatky.

Z hlediska fyzické stránky by si měli dát pozor obzvlášť u alkoholu, neboť díky slabším játrům jejich tělo odbourává toxiny o něco hůř. Protože mají touhu růstu a zdokonalování se i u sportu, měli by si dát pozor na úrazy právě z přehnané aktivity.  Ke zdraví jim mohou pomoci i kvalitní doplňky stravy zaměřující se na kloubní aparát a zdravé svaly (ideálně z mořských zdrojů, který se tělu snáze vstřebává), vitamín D3 (společně s vitamínem K2) nebo Omega 3 mastné kyseliny. Ten je vhodný i jako podpora mozku, který je pro Střelce velmi důležitý a celkové imunity, která je u Střelců přehnanou aktivitou též oslabována. Tyto prvky lze samozřejmě získat i ze stravy, avšak v případě Střelce bude těžké nasytit potřebnou denní dávku.

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Střelci (lidé narození mezi 22.11. a 21.12.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Znamení Střelce předchází znamení Štíra a následuje znamení Kozoroha.

Více o Střelcích si můžete přečíst v článku: Ohnivá znamení v partnerství a vztazích.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1