Ryby - citlivé plutí životem

Ryby - citlivé plutí životem

Lidé narození mezi 20. 2. a 20.3. jsou podle tradičního horoskopu sluneční Ryby a vládne jim planeta Neptun. Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Ryb

Zrozenci ve znamení Ryb patří mezi neuchopitelné, nečitelné a přesto oblíbené a výrazné jedince. Jednotlivé osobnosti se od sebe mohou velmi lišit. Navíc, konkrétní jedinec má schopnost se rychle měnit (a všechny jeho polohy jsou uvěřitelné). Mají nadání proplouvat všemi sférami společenského spektra (stejně jako ryba různými hloubkami) a přirozeně tam zapadnout. Pokud tedy sami chtějí. Ryby jsou velmi přizpůsobivé. Přirozeně je láká plout s proudem, případně se ztratit v hlubinách. Někteří se toho však děsí (často je to způsobeno výchovou), takže si vybudují naprosto pevné hranice, kde je to pro ně „bezpečné“ a trvají na nich více než Kozorozi. Někdy tyto hranice představuje a udržuje jejich partner (nějaké zemské znamení - Býk, Panna či Kozoroh).

Ať už Ryby svou schopnost hlubokých myšlenek žijí a nebo ne, mají ji přirozeně v sobě. C. G. Jung by řekl, že mají volnou vstupenku do svého i kolektivního nevědomí. Navíc však mají schopnost se odtud vrátit a vynést nějaký poklad. Snad proto je Ryba velmi vnímavá a dokáže se vcítit do situace (i obchodního rázu) a přizpůsobit styl svého jednání. Navíc mívají i dar slova. Bývají velmi kreativní, mají bujnou fantazii a umělecké sklony. Hodí se proto do filozofické (či teologické) roviny, marketingu, masmedií či do ezoterických oblastí. Milují přírodu a modrou či zelenou barvu.

V tomto znamení najdeme snad nejvíce „zdánlivých“ podivínů, těch, co chodí jako tělo bez duše a nebo denních snílků. Slabostí Ryb totiž je, že tento svět někdy vymění za svůj fantazijní. Pokud je někdo zklame, mohou se projevovat jako sklíčené, rozervané duše.

Silné a slabé stránky

Silné stránky: jemnost, soucit, okouzlující, moudré, obětavé, nenáročné, zasněné, všestranné, vlídné, umělecké, intuitivní, šlechetné, přírodní léčitelství, fotografická paměť, bohatá fantazie, přizpůsobivost, citlivost

Slabé stránky: bezcílné bloumání, lenivost, slabošské chování, sebeomezující (deprese a mindráky), podlézavost, nespolehlivost, frustrované, neurotické, nesoustředěné, trpící sebelítostí či syndromem mučednictví, podezíravé, ovlivnitelnost, nesamostatnost

Prevence chorob u Ryb

Choroby Ryb bývají záhadné stejně jako jsou ony. Mívají nejasnou příčinu nebo se prostě nechovají podle tabulek. Ryby by se měly zaměřit na svůj lymfatický systém, který bývá oslaben. S tím souvisí i tělní tekutiny a funkce tělesných žláz. Podobně na tom je jejich krevní oběh (riziko zvýšeného tlaku nebo srdeční arytmie), který způsobuje studené končetiny a slabší vitalitu. Velmi často se u nich objeví problém s chodidly a prsty na nohou (kuří oka, nateklé nohy, křeče, něco zapíchnuté v noze, naražené prsty, úrazy ...).

Ryby mívají všeobecně slabší imunitní systém, proto by první kroky v prevenci měli vést sem. Může pomoci buď nárazově vitamín C, lichořeřišnice, šípek či kokosový olej (ráno na lačno polévková lžíce) a nebo z dlouhodobého hlediska například Omega 3, které kromě imunity podporují i krevní oběhmozek. Vyhnout by se měly všem stimulačním látkám (od kouření, přes alkohol po různé stimulační léky). Mají na ně totiž extrémní účinek a ve finále je více oslabí. Vitalitu jim však může dodat například přírodní ženšen a nebo relaxační pobyt v přírodě. Pozor by si měli dát i na stravování, neboť mají predispozici k různým střevním a zažívacím obtížím.

Díky jejich schopnosti se vcítit někdy sklouznou do přecitlivělosti a jejich psychika začne trpět. Typické jsou pro ně různé neurózy, podrážděnost a depresivní projevy chování. Zrozenci Ryb by se měli naučit oddělovat svůj svět od toho okolního a nepomáhat všem „zatoulaným koťátkům,“ ať je to jejich příbuzný, dobrý přítel a nebo náhodný známý. A pozor, malá miminka mají větší potřebu spánku, jinak se budí malátná, protivná a zmatená.

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Ryby  (lidé narození mezi 20. 2. a 20. 3.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Znamení Ryb předchází znamení Vodnáře a následuje znamení Berana.

Více o Rybách si můžete přečíst v článku: Partnerství a vztahy u vodních znamení

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1