Vodnář - originální vizionář

Vodnář - originální vizionář

Lidé narození mezi 20. 1. a 19. 2. jsou podle tradičního horoskopu sluneční Vodnáři a vládne jim planeta Uran (tradičně Saturn). Podívejme se, jak podpořit jejich zdraví.

Osobnost Vodnáře

Vodnáři jsou velmi nekonvenční, plní nápadů a vizí (krásných) zítřků. Mívají originální životní příběh, vše fádní a konvenční je „nudí.“ Jsou přátelští, otevření, avšak citově neosobní. Nelpí na ničem a na nikom. Ve vztazích dávají extrémní volnost, často setrvávají ve velmi zvláštních partnerstvích. Se svými expartnery udržují vřelý vztah i po rozchodu (což často naruší současný vztah). Umí se naladit na dav. Identifikují se v rámci celku či skupiny, kde se i realizují (často jsou to humanitární cíle).

Mají velký zájem o vše moderní, nové (technologie, vynálezy, přístroje...). Cítí potřebu se osvobodit od všech tradičních hodnot, mezi které patří i rodina. Svou pozornost mají upnutou spíše do budoucna než na situaci, která se děje nyní. Mají velmi vyvinuté abstraktní myšlení, proto rádi filozofují a plánují. Zajímají se o duchovní nauky. Snadno se pohybují v oblasti marketinku či ve vývoji. Rizikem je, že nezřídka vysní vzdušné zámky. Milují sport (obzvlášť kolektivní), avšak nebývají fyzicky příliš zdatní, a to zejména v rychlostních disciplínách.

Silné a slabé stránky

Silné stránky: volnomyšlenkář, nezávislý, intuitivní, zábavný, tvořivý, originalita, společenský, přátelský, reformátor, tolerantní, rádi experimentují, volná láska, nové metody, živá sexualita, rozverný reformista, dobrý pozorovatel

Slabé stránky: nepřizpůsobiví, praštěný, neosobní chování, povrchní, nereálné plány, samotář, podivín, rozvratnický buřič, někdy elitářský, pocit výlučnosti, perverzní, sexuálně nezodpovědný, naivní, bezcitný

Prevence chorob u Vodnáře

Hlavním zdravotním úskalím Vodnáře je oběhový systém a krvetvorba - zvýšený krevní tlak, poruchy srdečního rytmu (arytmie), leidenská mutace, chudokrevnost, leukémie, křečové žíly (varixy i metličky), křeče, bércové vředy a celkově bolesti nohou od kolen dolů (mimo chodidla). Pozor by si měli dát zejména na úrazy kotníků (výrony, zlomeniny, odřeniny), lýtek či holení. Mívají slabší a řídké kosti. Velmi snadno se u nich objevují pohmožděniny.

Svou pozornost by tedy měli zaměřit na podporu kardiovaskulárního systému, kde mohou pomoci Omega 3 mastné kyseliny. U Vodnářů navíc podpoří i mozkovou aktivitu (schopnost se učit, soustředit a pamatovat si). Pohybový aparát lze podpořit například vitamínem D3 s K2 a na křeče pomůže pravidelně doplňovat hořčík.

Slabým místem Vodnářů je i nervová soustava. Mezi typické potíže patří nespavost. Mívají však i divoké živé sny, které jim klidný spánek znesnadňují. Díky svému „vizionářskému“ naladění mohou pociťovat osamělost a upadat do depresí, sebelítosti a samotářství: „Nikdo mě nechápe.“ Spolu s tím souvisí i jejich pocity chladu (často chodí v mikinách, trpí na studené končetiny a zimní sporty jim nepřirostly k srdci). Objevují se u nich také „zvláštní“ nemoci, které zamotají hlavu nejednomu lékaři. Překvapivě často se u nich mají úrazy elektrickým proudem či na motorce. Na zklidnění pomáhá ženšen, který podpoří také celkovou vitalitu Vodnářů. Zároveň by však měli trávit hodně času venku - bez počítače a elektroniky.

Astrologická poznámka pod čarou

Horoskop není jen o znamení, ve kterém se narodíme, ale o mnoha vlivech jednotlivých planet umístěných v tzv. „domech“, které se mohou vzájemně podporovat i způsobovat potíže. Mezi nejzákladnější dvě charakteristiky osobnosti patří tzv. sluneční znamení a ascendent. Zatímco naše sluneční znamení (měsíc a den kdy jsme se narodili) vypovídá o našich vnitřních kvalitách a celkovém životním nastavení, ascendent (určuje se podle přesného času narození = jaké znamení se objevilo na východním obzoru) je náš vnější projev a způsob sebeprezentace. I sluneční Vodnáři  (lidé narození mezi 20.1. a 19.2.) tak mohou navenek působit jinak, a to díky vlivu svého ascendentu.

Znamení Vodnáře předchází znamení Kozoroha a následuje znamení Ryb.

Více o Vodnářích si můžete přečíst v článku: Partnerství a vztahy u vzdušných znamení

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1