Partnerství a vztahy u vzdušných znamení

Partnerství a vztahy u vzdušných znamení

Astrologie pracuje s mnoha symboly. Nejznámějším pojetím je samozřejmě 12 znamení zvířetníku, kterým vždy vládne určitá planeta. Další symbolikou, se kterou astrologie pracuje, jsou živly (oheň, země, vzduch a voda) korespondující s určitými psychologickými funkcemi, jež C. G. Jung pojmenoval jako intuice, vnímání, myšlení a cítění. Rozšířenější verzí živlové charakteristiky jsou temperamenty: cholerik, melancholik, sangvinik a flegmatik. Cílem každého jedince je během svého života dostat do rovnováhy právě tyto čtyři živly / psychologické funkce / temperament.

Díky živlovým charakteristikám má však každé znamení určité parametry určující jeho vztahy. Jak to mají znamení vzdušná?

Vzdušná znamení

Lidé narození ve vzdušných znameních (Blíženci, Váhy a Vodnář) jsou myšlenkové typy, převážně s temperamentem sangvinika, které charakterizuje originalita vyjadřování, společenská oblíbenost, aktivita, zvídavost a přirozené veselí. Někdy se jejich výřečnost však stane upovídaností, názorově mohou být nestálí a občas velmi povrchní a vypočítaví. Umí se přizpůsobit a mají rychlou mysl a ještě rychlejší jazyk. Svou mysl upřednostňují před emocemi (které občas potlačuje a „okecává“). Vzdušná znamení mají hodně koníčků, snadno se pro něco nadchnou, avšak jejich problémem je u činnosti vydržet, případně věci dotahovat do zdárného konce.

Pokračování článku je určeno pouze pro registrované čtenáře. Registrace na dobrakondice.cz je zcela zdarma bez jakýchkoli poplatků!

Získáte přístup k exkluzivnímu obsahu, soutěžím a dalším výhodám.

Facebook přihlášení
Registrovat profil

Témata článku:

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1