Býk a jeho životní potenciál

Býk a jeho životní potenciál

„Je lepší mít pravidelný příjem než být fascinující.“ Tímto citátem lze definovat principy uvažování a fungování Býků. Je to praktický, trpělivý a stabilní jedinec. Bývá houževnatý, rozumově založený a velmi snaživý. Jeho cílem je jistota (zejména materiální), vlastnictví hmotných statků a fyzická blízkost rodiny. Jak mohou svůj daný potenciál využít v běžném žití?

Vnitřní motivace Býků

Býk je velmi pracovitý a dokáže svou pílí a nezdolným úsilím své statky zhodnocovat. Nebývá příliš kreativní, avšak má velmi silně zabudovaný smysl pro praktičnost. Jeho pozornost je zaměřena na kvalitu (resp. aby to dlouho vydrželo). Je požitkářský a dbá na to, aby vše hezky vypadalo (má velmi vybrané estetické cítění). Velké uspokojení mu přináší nejen vlastnictví hmotných statků, ale také zabezpečování své rodiny. Právě rodina je pro Býka klíčová. Dbá na tradice , které mu dávají pocit jistoty, že někam patří a ví jaká je jeho role. Býk je jakýmsi hospodářem na mnoha úrovních.

Životní učební lekce Býků

Tématem Býků je vlastnictví, opuštění nefunkčních vzorců chování a práce s nejistotou. Býci často sklouznou do pasti, kdy něco potřebují „mít,“ aby si dokázali, že někým jsou. Mají pocit, že bez vlastnictví něčeho konkrétního (dům, rodina, auto) nemají svou hodnotu (= místo na zemi). Neradi se tedy vzdávají čehokoli, co ve svém životě získali, a to navzdory faktu, že už to nepotřebují nebo jim to dokonce škodí. Protože se bojí nových nevyzkoušených rozhodnutí, často trvají i na nefunkčním modelu chování. A pozor býci lpí nejen na hmotných statcích, ale i na názorech a pravidlech.

Jsem cenný i bez cenných věcí

„Co chci já? Co je důležité pro mne?“ jsou otázky, které by se měli Býci naučit položit. Většina jejich životních rozhodnutí se totiž váže na povinnost k tradicím a zabezpečení rodiny (starost o rodinu a domov jim dává pocit potřebnosti). Osobnost Býka se navíc natolik prolne s potřebami skupiny / rodiny, ve které žije, že si své osobní potřeby často neuvědomuje. „Změna je součást života. Nedostatek není selhání.“ Jsou myšlenky, které je třeba, aby se Býk naučil akceptovat. Teprve, když si dovolí krok neznámým směrem, může potkat tvořivou myšlenku, při které ke svému překvapení může využít i mnoho dosavadních praktických dovedností. Stane se pak skutečnou oporou.

Průvan přináší čerstvý vzduch

Jako první krok by se Býci měli vydat do svých skříní, nástavců, sklepů či na půdu a vyhodit odsud všechny historické „poklady.“ Může se jednat o výrobky jejich dětí (kterým je už dalece přes -cet), jejich poznámky ze školních lavic (někdy i základní školy před několika dekádami) či věci, „které se ještě mohou hodit“ (často uchovávané po generace!). Býci, prohlédněte si prostor, který vytvoříte. Není potřeba mít zaplněno každé místo. Volnost pohybu dává přehled o situaci. I v knihovně si nechte místo na něco „nového.“

Pilíře firmy

V pracovním prostředí budou Býci těmi, kteří jsou spolehlivými zaměstnanci. Pokud jim kvalitně a esteticky zajímavě vybavíte kancelář, budou nadmíru spokojeni. Jsou loajální, důkladní, vyznají se v praktických věcech a dodržují pravidla. Úkoly potřebují jasně definované. Pokud Býci zvládnou pracovat se svým „lpěním,“ (respektive opustit své nefunkční názory a chování) dokážou být tahouny společnosti. Tedy těmi, kvůli kterým se ve firmě zůstává, ke kterým se lidé chodí radit, a ke kterým cítí úctu. Své názory pravděpodobně nebudou nikdy měnit rychle, ale naleznou nová řešení díky svým zkušenostem, znalostem a praktičnosti.

Myšlenka pro Býky na závěr: „Všechno, co vlastníš, tě chce vlastnit.“

Co je cílem tohoto seriálu

Horoskop, jehož součástí je i sluneční znamení (dalšími parametry je například Ascendent, postavení Luny či jednotlivých planet v tzv. Domech aj.) může být malou nápovědou k fungování daného jedince. Ne všechny atributy platí pro každého, neboť horoskop ve své komplexnosti je jedinečný. V tomto seriálu se budeme spíše snažit popsat archetypální principy fungování daného slunečního znamení. Věříme, že některé poznatky mohou vnést nový pohled do konkrétních životních situací.

Více o Býku si můžete přečíst v článku Ve znamení Býka.

Vztahy, které Býk jakožto zemské znamení vyhledává můžete prozkoumat v článku Partnerství a vztahy u zemských znamení.

V předchozím díle seriálu jsme se zabývali: Beran a jeho životní potenciál, následovat budou Blíženci a jejich životní potenciál.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1