Jak randit, když už vám není náct?

Jak randit, když už vám není náct?

I ve zralém věku může být seznamování zábava. Je jen potřeba zpracovat své předsudky a zábrany. Každý věk má své výhody i úskalí. Vždy máte, co nabídnout. Jen to vypadá v různém období jinak. Se zralým obdobím se pojí například moudrost a zkušenost.

Pro jedno kvítí

Partneři nás opouštějí z mnoha důvodů a tak se může stát, že místo toho, abyste si společně užívali klidu a pohody, když už jsou děti velké, najednou zůstanete sama. Svět tím ale nekončí. Berte to tak, že když něco končí, něco nového začíná... Zkuste se proto otevřít světu a příležitostem, které nabízí. Ať už se jedná o internetovou seznamku, nebo pozvání na kávu od kolegy. Je zajímavé, že právě seznamky pro starší 40 let jsou v zahraničí velmi populární. Rozhodně se proto online prostředí nevyhýbejte.

Buďte sama sebou

Možná už jste roky nerandila a tak trochu nevíte, jak na to. Nic se nezměnilo a vězte, že i váš partner bude pořádně nervózní. Užívejte si chvíle, kdy stojíte před skříní a nevíte, co na sebe. Je to přece jako návrat o mnoho let zpět. A jedna rada nad zlato, rozhodně buďte sama sebou a nehrajte si na nikoho jiného (mladšího, akčnějšího atd.). Stejně by časem vše vyšlo najevo.

Kostlivce nechte ve skříni

Na rande vždy jděte s tím, že je to zábava a nečekejte hned zázraky. Také raději nevytahujte témata jako je rozvod, bývalý muž, nepovedené vztahy. Každý z nás má už něco za sebou, ale není nic příjemného, když vaše polovička na rande řeší minulost, z které se očividně ještě neoklepala. Není třeba cokoli zapírat, zároveň to není schůzka u psychologa. Dejte si prostor objevovat jinou část sebe samé.  

Vyberte místo i příležitost

Nebojte se navrhnout místo vašeho setkání, případně i program - výstava, kino, divadlo a jiné. Usnadníte si to, neboť příjemné prostředí vám pravděpodobně pomůže překonávat počáteční ostych. Společný program navíc zaručí, že budete mít hned o čem mluvit.

Bez tolerance to nepůjde

Čím jsme starší, tím víc zvyků si vytváříme. Žijeme tak trochu po svém. V dlouhodobém partnerství navíc vzniknou určité stereotypy, které přijmeme víceméně za své. Mějte tedy se svým novým partnerem trpělivost a nevzdávejte to po prvních schůzkách. Je vysoká pravděpodobnost, že to bude mít jinak než váš předchozí partner. Nesnažte se jej tedy včlenit do stávající škatulky po svém bývalém, ale vytvořte mu místo, aby mohl ukázat kým je. Teprve pak poznáte, zda se k sobě hodíte či ne. Není potřeba slevovat ze svých snů a představ, na druhou stranu nechte otevřené dveře na překvapení. Často zjistíte, že můžete získat mnohem víc, než jste si dovolila vysnít. Berte randění s nadhledem a uvidíte, koho vám osud pošle do cesty.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1