Blíženci a jejich životní potenciál

Blíženci a jejich životní potenciál

„Několikrát jsem si přál ukončit hovor a zjistit, co si skutečně myslím.“ Právě myšlení, slovo, komunikace je charakteristickým znamením Blíženců. V jejich podání bývá silnější než meč. Zároveň zrozenci v Blížencích často působí jako by vedli několik životů najednou. Jsou činorodí, vynalézaví, zábavní, mají mnoho zájmů, zároveň potřebují být všude a vědět všechno. Jejich názory bývají květnaté, originální, ale nestálé. S novou informací, nový názor. I jejich nálady a emoční svět jsou velmi proměnlivé. Pokud si vůbec do této oblasti dovolí nakouknout. Jak své danosti mohou využít v běžném životě?

Vnitřní motivace Blíženců

Hnacím motorem Blíženců je touha po poznání. Všeho. Protože je tvorem velmi bystrým a společenským, je schopen tyto poznatky také vložit do slov. Komunikace a polemika s ostatními je stejně velkou vášní Blíženců jako získávání nových poznatků. Jeho vnitřní svět je naplněn až přeplněn slovy, kterými se snaží uchopit svět kolem sebe. Své jistoty hledá právě v šíři slovní zásoby. Pokud má děj „venku“ pojmenování, je pro něj bezpečný. Úskalí nastává, pokud Blíženec neví. Pak jeho nálada prudce klesá a sebevědomí se ztrácí. Protože se s pojmy ve slovech neztotožňuje, pouze je „zná,“ nečiní mu problém prudká a nečekaná názorová změna. To jeho okolí dost často zmate. Pro mnohé tak mohou být znamením povrchním. Sám Blíženec se občas v moři svých zájmů začne topit. Ví toho sice dost z mnoha oblastí, ale málokdy dost o jedné z nich.

Životní učební lekce Blíženců

Tématem Blíženců je propojení svých znalostí se skutečným životem. Zkusit si své vědomosti opravdu prožít, nikoli o nich jen dlouze a plamenně debatovat v intelektuální kavárně. Vybrat si ze široké nabídky života tu část, které se budou věnovat, je pro Blížence velmi obtížné. Vždyť všude je toho tolik, co se ještě naučit! Přesto nalézt právě tuto svou hlavní „dějovou“ linku života je pro ně zásadní. A nikdo neříká, že si pro potěchu nemohou přibrat spousty dalších znalostí.

Co na první pohled u Blíženců není vidět a je maskováno za hladem po informacích, je fakt, že mají schopnost vidět obě polarity života v jeden okamžik. Skrze slova, a pokud dozrají do moudrosti i skrze  život, umí spojit oheň a vodu, noc a den a zároveň najít způsob, jak inspirovat druhé učinit totéž. Podobně jako v Taoismu (známý znak Monáda - jin a jang) nejde tolik o barvy okolo, ale cestu uprostřed nich a vědomí toho, že existují obě zároveň (bílá i černá). Právě Blíženci umí tuto cestu najít, kráčet po ni a tento prožitek uvěřitelným způsobem zprostředkovat druhým.

Slova jako odraz života

Blíženci jsou inspirací druhým v mnoha rovinách. Umí okouzlit svým širokým záběrem znalostí a zájmů. Aby svůj potenciál skutečně zvládli rozvinout, měli by se soustředit i na ty oblasti, které jsou schopni reálně žít. Výchova dětí není teorií, ale praktickým zkoušením, co zrovna funguje v jejich rodině. Firemní strategie rozvoje na papíře by měla být jasnými kroky vyzkoušena i v praxi. Právě tímto přístupem sáhne Blíženec do svých vnitřních zdrojů. Díky daru slova je schopen jasně popsat, definovat, kategorizovat své zážitky a spojit je nečekanými nitkami s teoretickou rovinou. Tento mix je pak oním elixírem oslnivých vědomostí vedoucích časem i k moudrosti. „Vědění je moc,“ jak říká Francis Bacon, se zde posunuje do lidské roviny. Teprve když život žijeme, dokážeme si ho vážit a naše rozhodnutí vedou k vzájemnému souladu nikoli ničení.

Změna jako zdroj síly

Na rozdíl od Býků jsou Blíženci spokojeni, když se jejich podmínky práce neustále mění. Pokud změna dlouho nepřichází, tak se o ni zpravidla zasadí sami. Bývají šťastni tam, kde není pevná pracovní doba, případně existuje možnost být neustále v pohybu (obchodní zástupce nebo pošťák). Z moderních povolání se skvěle hodí do marketingu, kde dokážou vytušit nejen směr pohybu klientského zájmu i jej přímo ovlivnit, ale navíc je uspokojuje i zkoumání a vymýšlení nových a ještě novějších způsobů přenosu informací k zákazníkovi. Nejsou již tolik silní v realizaci, která pokud trvá příliš dlouho, přestává je bavit, avšak bývají nositeli přínosných změn ve firmě.

Myšlenka na závěr: „Jediná cesta ven je dovnitř.“ Leonard Jackson

Co je cílem tohoto seriálu

Horoskop, jehož součástí je i sluneční znamení (dalšími parametry je například Ascendent, postavení Luny či jednotlivých planet v tzv. Domech aj.) může být malou nápovědou k fungování daného jedince. Ne všechny atributy platí pro každého, neboť horoskop ve své komplexnosti je jedinečný. V tomto seriálu se budeme spíše snažit popsat archetypální principy fungování daného slunečního znamení. Věříme, že některé poznatky mohou vnést nový pohled do konkrétních životních situací.

Více o Blížencích si můžete přečíst v článku Ve znamení Blíženců.

Vztahy, které Blíženci jakožto vzdušné znamení vyhledávají můžete prozkoumat v článku Partnerství a vztahy u vzdušných znamení.


Blížencům předchází znamení Býka a následuje znamení Raka.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1