Láska a vztahy ve znamení Kozoroha

Láska a vztahy ve znamení Kozoroha

Patří k nejpracovitějším znamením zvěrokruhu a vedle Štírů i k nejhouževnatějším. Kozorozi si jednoduše stanoví cíl a pomalu, ale jistě jdou za ním. Nenechají se svést z cesty ani ničím rozptýlit jako ostatní. Vytrvale míří k vrcholu, až ho dosáhnou a vyhrávají. Má to toto melancholické znamení Kozoroha podobně i na poli vztahů a lásky?

Kozoroh patří mezi zemská znamení, vyznačující se racionalitou, ambiciózností a vytrvalostí. Touha po úspěchu a dobrém postavení ho žene kupředu. Na cestě není prostor pro žádné překážky typu plýtvání, žárlivosti, výbušnosti či lenosti. Míří přímočaře a cílevědomě vzhůru, někomu může připadat, že pomalu, ale na rozdíl od ostatních, kteří možná postupují rychleji, se nikdy nenechá strhnout, zůstává k sobě tvrdý a vždy vyhrává. Zde je určité riziko, že při velkém úspěchu najednou Kozoroh neví, co si s ním počít, vytratí se pokora a přichází pád.  

Emoce pěkně pod pokličkou

Znamení Kozoroha působí velmi nenápadně. Často stojí opodál a nevzbuzuje pozornost. Při pohledu působí chladně a nepřístupně. Lidé v tomto znamení jsou obvykle zdrženliví a stydliví a trvá dlouho, než rozváží a obdaří vás úsměvem, který „rozdávají“ jako by byl jen za odměnu.

Kozorozi nedokážou nic předstírat, na něco si hrát, jsou přímočaří a v tomto směru velmi čitelní. U nich jednoduše víte, na čem jste. Získat si jejich důvěru není snadné, nicméně pokud se vám to podaří, stanete se přáteli na dlouho a můžete si být jisti, že za vámi bude vždy stát pevně jako skála, o níž se můžete v klidu opřít. Své nepřátele Kozoroh naopak nemilosrdně likviduje.

V partnerských vztazích Kozoroha musí vše šlapat jako hodinky, podle řádu. Od svého protějšku  očekává podporu a obdiv, nikoli kritiku. Snaží se vybudovat dlouhodobý vztah, jehož alfou a omegou je věrnost. Na krátkodobé povrchní vztahy není Kozoroh stavěný.

Na rodinu mi nesahejte

Rodina je pro Kozorohy velkým tématem. Ač má Kozoroh na prvním místě obvykle kariéru, rodina je pro něho téměř posvátná. Ať již ta jeho původní, v níž se narodil, nebo ta nově vytvořená s vámi. Vždy je připraven komukoli z rodiny nezištně pomoci, je jedno, zda je někdo nemocný nebo potřebuje finanční podporu. Kozoroh má v tomto směru silně vyvinutý smysl pro povinnost a zodpovědnost. A běda vám, pokusíte-li se o někom z jeho nejbližších křivě mluvit nebo ho budete chtít dokonce pošpinit. To byste tvrdě narazili! Proto dámy a pánové pozor na nemístné poznámky třeba na adresu tchýně.

S rodinou obecně má Kozoroh spojeno i generační dědictví - ctí tradice a uctívá autority.

Jak se projevuje Kozoroh - žena?

Už jste někdy slyšeli, že Kozorožky mají hezké nožky? Skutečně je to tak. Ženy narozené v Kozorohu mívají většinou krásné tělo a pečují-li o něj, obvykle jim jejich půvab a svěžest vydrží až do vysokého věku. Ostatně Kozoroh patří k nejpomaleji stárnoucím znamením, není proto divu. A ty oči! Pánové, zahleděli jste se někdy do jejích očí? Zkuste to a budete ztraceni. Doslova vás vtáhnou, a to i přes možná trochu chladnou povahu, kterou Kozorožky mívají.

Žena Kozoroh stojí nohama pevně na zemi a u svého protějšku hledá jistotu, stabilitu a pocit bezpečí. Manželství tak často uzavírá s mužem ekonomicky zajištěným a úspěšným, který jí dá vše a ona mu pak bude stát pevně po boku a dobře ho reprezentovat. Bez jakékoli nadsázky jsou ženy narozené ve znamení Kozoroha vynikajícími manželkami. Dělat vše správně, to je jejich poslání. Ráno cvičit, zdravě jíst, aby si udržely figuru, pěkně se oblékat. Kozorožky mají zkrátka šarm. Ovšem vášeň od nich nečekejte, své emoce si drží pod kontrolou.

Kozorožky jsou šetrné, ale potrpí si na kvalitu. Tu ostatně dopřejí i svým dětem. Neznamená to ale, že budou mít děti vše, na co si vzpomenou. Obě pohlaví Kozoroha jsou přísnými rodiči. Děti vědí, co si mohou dovolit a co už je „přes čáru“. Žena Kozoroh je naučí vybranému chování a bude vyžadovat poslušnost. I když není zrovna citově založená a připravená na časté „ňuchňání“, ochotna naslouchat a podporovat své děti směrem k úspěchu bude vždycky.

Jak se projevuje Kozoroh - muž?

Milé dámy, hledáte-li romantika, který vám bude donekonečna šeptat do ouška, jak vás miluje, pak se porozhlédněte jinde. Kozoroh takovým mužem rozhodně není. Nepotrpí si na sentimentální vyznání lásky, vy to přece musíte jasně cítit. Vždyť vám dává vše, dokáže se o vás postarat, zabezpečit celou rodinu a koneckonců na začátku vztahu vám přece řekl, že vás miluje.

Muž Kozoroh je velmi konzervativní, racionálně smýšlející a naprosto spolehlivý. Se svou kamennou tváří působí sice chladně jako „studený čumák“, ale ví, co se sluší, má vybrané chování a teplo rodinného krbu dokáže skutečně ocenit. Ač muži Kozorozi často zůstávají samotáři až do vyššího věku, nakonec v manželství rádi zakotví. Pochopitelně poté, co vybudují kariéru a dosáhnou nějakého postavení.

V ženě hledají svou obdivovatelku, hospodyňku i matku svých dětí. Jako otec bude Kozoroh pravá hlava rodiny. K výchově přistupuje velmi zodpovědně. Nad dětmi bude držet přísnou ruku, vyžadujíc řád a dodržování pravidel, což se dětem do života bude hodit, i když jim tak to v dětství pochopitelně připadat nebude. Jsou to pedanti, kteří si váží vzdělání a tímto směrem budou děti přísně vést. Na vás manželkách pak je, abyste nenápadně děti poňoukaly, aby daly tatínkovi pusu na dobrou noc nebo ho tu a tam vzaly za ruku. Tím u něj probudí emoce, které tento tvrdý muž s měkkým srdcem uvnitř skrývá.

Říká se, že muži nestárnou, ale zrají jako víno. Jestli to o někom opravdu platí, pak o Kozorozích. Jako by jim život běžel pozpátku. Z mladých, zasmušilých, možná i trochu vrásčitých a nepřístupných chlapíků se stávají uvlonění parťáci, po jejichž boku stojí za to zestárnout.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent), může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Kozoroha dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Kozoroha předchází znamení Střelec a následuje znamení Vodnář.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1