Ingredience:
Postup:
Maso nakrájejte na malé kousky, nasolte, opepřete a pak orestujte na oleji. Přidejte zeleninu a nechte, aby pustila šťávu, případně můžete přidal lžíci rajského protlaku a dochuťte kořením. Do jiné čisté pánve mezitím vložte tortillu, aby se ohřála. Na jednu její půlku vložte sýr, na to masovou směs a čerstvý koriandr. Pak už stačí jen přehnout a podávat.
Ingredience:
Postup:
Toustový chléb si opečte, po vychladnutí natřete majonézou. Opečte si rovněž i plátky slaniny. A pak už stačí jen vrstvit – salát, sýr, slanina, maso, vejce – mezi náplň patří ještě jeden plátek toustového chleba. Na závěr odkrojte kůrky a toust překrojte napůl. Aby vám držel pohromadě, zapíchněte si do něho špejli.
Ingredience:
Postup:
Ve větší míse smíchejte směs salátů, většinu ovoce, pokrájené avokádo a sýr Cottage. Salát si zalijte směsí citronové šťávy, olivového oleje a několika kousků rozmačkaných bobulí, například aromatických malin. Tím si salát pokapejte. Jestliže máte rádi ořechy či semínka, rozhodně se k tomuto salátu také hodí.
Ingredience:
Postup:
Na olej dáme pokrájenou cibulku a maličko orestujeme. Poté přidáme vyjmenované koření, včetně zázvoru a česneku a necháme zhruba minutu až dvě rozvonět. Poté přidáme okapanou cizrnu, plechovku rajčat a chvíli necháme vařit. Poté vlijeme i kokosové mléko. Vaříme zhruba 30 minut na mírném ohni. Nakonec ještě dochutíme solí, případně i špetkou cukru, pokud jsou rajčata příliš kyselá a můžeme ozdobit čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží.
Ingredience:
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu. Pórek pokrájíme na kolečka a smícháme s uvařenými těstovinami v nějaké zapékací misce. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a vmícháme i nastrouhaný sýr. Nakonec navrch poklademe na plátky nakrájený citron. Vše dáme péct zhruba na 30 při 180 stupních. Před podáváním je dobré citronové plátky na těstoviny vymačkat.
Další tipy můžete najít v článku 5 tipů na extra rychlý oběd nebo 5 tipů na neobvyklé saláty.