Budete potřebovat:
Červenou řepu, čerstvý listový špenát, jeden menší grep, mungo fazolky, olivový olej, pepř a sůl na dochucení
Postup:
Červenou řepu chvíli povaříme nebo upečeme v troubě, aby byla měkká. Pak jí oloupeme a nakrájíme na nudličky, přidáme lístky špenátu. Grep oloupeme a vykrájíme dílky tak, abychom měli čistou dužinu. Smícháme s řepu a špenátem, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a na ozdobu můžeme posypat mungo fazolkami.
Budete potřebovat:
Dvě hrsti nových brambor, kuřecí prso, polníček, zelené fazolové lusky, olivový olej, dvě vařená vejce, máslo, sůl, pepř
Postup:
Kuřecí maso očistíme, nasolíme a opečeme na pánvi. Brambory uvaříme a nakrájíme na kousky, poté je rovněž osmahneme ve výpeku na pánvi. Můžeme přidat trochu másla pro chuť. Smícháme s polníčkem, vajíčkem, zakápneme olejem a dochutíme solí a pepřem.
Budete potřebovat:
Hlávku zelí (může být bílé i červené), cibuli, čerstvý či kompotovaný ananas, čerstvý zázvor, vinný ocet, med, sezamový olej, citronová šťáva, sůl, pepř
Postup:
Zelí nakrouháme na drobné nudličky, posolíme a necháme chvíli odležet, aby změklo a pustilo přebytečnou šťávu. Poté přidáme na kostičky nakrájený ananas, drobně pokrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor (zhruba jednu lžíci). Pokapeme vinným octem, citronovou šťávou a medem. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Co budete potřebovat:
Zelený nebo bílý chřest, rajčata, cibuli, šťávu z citronu, dvě snítky máty, olivový olej, pepř a sůl
Postup:
Bílý chřest oloupeme a zkrátíme zhruba o 3 centimetry, abychom se zbavili dřevnaté části. Krátce povaříme v osolené vodě. Pak ho nakrájíme, smícháme s pokrájenými rajčaty a cibulí. Mátu nasekáme a přidáme ke směsi. Vše pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
Budete potřebovat:
350 gramů kuskusu, 200 gramů fety nebo balkánu, jarní cibulku, maliny, čerstvou bazalku, vinný ocet, balzamiko, olivový olej, šťávu z citronu a sůl a pepř
Postup:
Kuskus zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme zhruba deset minut stát. Pro zjemnění můžeme přidat oříšek másla. Až kuskus vychladne, přidáme rozdrobenou fetu či balkán, pokrájenou cibulku a maliny. Podle chuti přidáme nasekanou bazalku. Smícháme citronovou šťávu s vinným octem, balzamikem a olivovým olejem. Doladíme solí a pepřem.
A teď už nezbývá, než popřát dobrou chuť.