Dítě ve znamení Býk

Dítě ve znamení Býk

Býkům vládne planeta lásky a krásy Venuše. Proto se rádi vším krásným obklopují a nechávají působit na své smysly. Již od dětství. Dopřejte jim to. Nechte je si vyladit svůj pokojíček, oblékat, co se jim líbí, poslouchat hudbu, která je fascinuje. Jen v jídle malé Býčky v jejich vlastním zájmu trochu kroťte.

Nedrážděte Býka rudým hadrem

Máte-li doma býčí miminko či batole, pravděpodobně si nemáte na co stěžovat. Pěkně papá, krásně spinká, rádo se s vámi pomazlí. Býci jsou estéti, přímo bažící po smyslových prožitcích. Proto milují hudbu, kterou jim pouštíte, nadšeně si prohlíží obrázkové knížky, zabaví se pozorováním blýskavých hraček zavěšených nad postýlkou. Jen běda, když po nich začnete chtít něco, co se jim nelíbí. Stačí například převléct špinavé tričko… Tento zdánlivě jednoduchý úkol může připomínat zápas v ringu, a dost možná, že svým „hláskem“ přivolá váš malý Býček i sousedy.

Býk si rád hraje a dokáže se sám zabavit na dlouhé hodiny. Vytrvalost má v povaze, proto, když se do něčeho pustí, vydrží u toho. Zároveň je otevřený novým věcem, s radostí se je učí a navíc i dlouho pamatuje. Znát tak bude spoustu básniček a písniček, s čímž byste se vy jistě rádi pochlubili třeba tetičce, která přijela na návštěvu. Pokud nebude váš syn či dcera sama chtít, nedělejte to. Oni se totiž Býci neradi předvádí jak cvičené opičky a buďte si jistí, že z nich v takovém případě stejně nedostanete ani slovo.   

Tvořivá školní léta

Zajímá vás, jaký bude váš Býk jako školák? Většinou tichý, klidný, přemýšlivý a dobře soustředěný, rád se učí všemu novému. Může působit pomalým dojmem, a to zejména proto, že si nejprve musí uspořádat všechny myšlenky, než je „vypustí“ do světa. Zaujme-li ho učitel, doslova mu visí na rtech a hltá každou informaci. Dokud nepřijdou příkazy, které by ho mohly zatvrdit.

Jistě jste si všimli již v kolébce, že vaše ratolest zbožňuje hudbu. Pouštějte mu ji, zpívejte mu. Sami Býci mívají hudební talent, proto ho neváhejte přihlásit do umělecké školy. Ať si sám zvolí hudební nástroj, na který chce hrát. Anebo ho dejte na kreslení, focení, keramiku, či jiný obor, kde bude moci uplatnit své tvůrčí schopnosti. Byla by velká škoda je promarnit.

Kamarády a vlastně obecně lidi, s nimiž se chce bavit, si vybírá a nedá se jen tak koupit, nemá rád faleš. Většinou ale nemá problém se skamarádit. V kolektivu bývá oblíbený pro svou klidnou, milou a přátelskou povahu. Nemá problém se podělit ani o hračky. I ve vztazích je stálý a věrný, a tak mu často kamarádi ze školky či školy vydrží na celý život.

Změna je život? Pro Býky rozhodně ne!

Pevný jako skála, se kterou jen tak nehnete. Takový je Býk. Již od útlého dětství. Je klidný, spíše pomalejší a nenechá se jen tak vyvést z míry. Pokud ho tedy nebudete nutit do něčeho, co je mu proti srsti. Ostatně by vám to nebylo nic platné, jednoduše s ním v takovém případě nic nezmůžete ani po dobrém, ani násilím. Jen byste ho zbytečně vyprovokovali k agresivitě. Raději na něj jděte rovnou se zdravým rozumem. Když mu totiž vaše „požadavky“ budou dávat smysl a vy mu je po pravdě vysvětlíte, dá si říct. Mimochodem, nemáte občas pocit, že je váš potomek narozený v Býku dospělejší a rozumově vyspělejší než jeho vrstevníci?

Nestavte mu ale do cesty příliš mnoho změn. Jestli něco Býk opravdu nemá rád, pak jsou to právě změny. Jistota a stabilita jsou pro něj to pravé. Je-li nějaká změna opravdu nevyhnutelná, pak na ni Býčka připravte s dostatečným předstihem a s pravdivým odůvodněním.

Jídlo jako vášeň, kterou je potřeba krotit

Býci bývají obvykle zdravé, houževnaté znamení. Jak už jsme zmínili u Berana, každá část těla či orgán je ovlivňován jedním ze znamení. Býku, v pořadí druhému znamení zvěrokruhu, náleží oblast krku. Pro Býky největší slabina. Malí Býčci tak mohou častěji trpět zdravotními neduhy právě v oblasti hrdla – bolestmi v krku, angínami, otoky uzlin, potížemi s hlasivkami, či záněty horních a dolních cest dýchacích obecně. Na nemoci je příliš neupozorňujte, protože Býci z nich mají strach a mohli by si je tím spíše „přivolat“. Pro rychlé uzdravení potřebují především klid, podporu a povzbuzování.

Úskalím může být u Býků váha, respektive nadváha. Býci jsou odmalička požitkáři, milují jídlo, a proto je vhodné zavést jim hned začátku zdravý jídelníček a dbát na to, aby se tak stravovali. Riziko obezity nad nimi totiž bude viset celý život jak Damoklův meč.

Jak na malého Býka? Laskavou výchovou

Děti narozené ve znamení Býka potřebují citlivě vedenou výchovu. Zahrňte je láskou, udržujte pohodovou atmosféru. Poznáte velmi záhy, že vystavěním plotu s ostnatým drátem kolem toho moc nezmůžete. Tvrdá ruka a křik na Býka neplatí. Naopak se ještě víc zatvrdí a vy s ním nehnete. Zkuste raději cestu laskavosti, vysvětlování a respektu. A také drobných ústupků. Možná si říkáte: „Přece nebudu ustupovat malému děcku a nechat ho dělat, co se mu zlíbí. Kam by to vedlo?“ Máte jistě částečně pravdu, ale sami pochopíte, že jistými ústupky toho zmůžete daleko víc, než trváním na svém. Neznamená to samozřejmě, že necháte Býčka skákat si po hlavě. Hranice jsou důležité a malý Býk je potřebuje. Navíc je i sám ocení a bude rád respektovat. Potřebuje pravidelnost, cítit bezpečí a řád, vyrůstat ve stabilním prostředí.

U Býků se vám může osvědčit i cesta malých „úplatků“. Myšleno pochopitelně jako motivace či odměna, chcete-li s ním pohnout tím správným směrem. A nemusí to být hned drahá hračka, určitě víte, co vašeho malého Býka potěší – mnohdy stačí pomazlení (tulí se přece tak rád), něco dobrého k snědku, nebo … dobře, i nějaké to malé autíčko či panenka (Býci zkrátka dárky milují). Ovšem pozor, aby nezůstalo jen u slibů. To by vám napříště tato taktika u Býčka už neklapla.

Nesedí tato charakteristika přesně na vaši ratolest?

Nezapomínejte na to, že každé dítě je jedinečná osobnost a sluneční znamení není jediné, které ji utváří. Podstatnou částí horoskopu je rovněž ascendent, jenž symbolizuje způsob, jak se člověk projevuje a působí na své okolí. Proto je dobré, podívat se na horoskop vždy komplexně, se všemi aspekty. Nejen ascendentem, ale i postavením Měsíce a ostatních planet.

Pokud se chcete o znamení Býka dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Minule jsme se povídali o dětech narozených ve znamení Berana a příště se podíváme na děti narozené ve znamení Blíženců.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1