Dítě ve znamení Blíženců

Dítě ve znamení Blíženců

Máte doma dítě narozené ve znamení Blíženců? Pak si můžete být jistí, že vaše společné soužití nebude žádná nuda. Naopak, malý Blíženec vás obohatí o nevšední zážitky, a dost možná vám přivede do života i nové lidi.

Děti Blíženci: Rychlejší než blesk

Říkáte si občas, že je to vaše dítě opravdu živel? Aby ne, když Blížencům vládne vzduch. Oni zkrátka pohyb potřebují. Vsadili byste se, že teď tady váš potomek byl a vy jste se jen otočili a už tu není? Pokud jste si na to ještě nezvykli, udělejte to, ušetříte si tím spoustu nervů. Blesk také nezastavíte, ne? Není proto divu, že se spousta Blíženců naučí velmi brzy lézt, potažmo chodit. Nezavírejte je do ohrádek nebo postýlek, nebo alespoň ne příliš často. Blíženec potřebuje být akční, nikoli svázaný. Je to bystré, inteligentní znamení, které touží objevovat. A k tomu je prostor a pohyb jednoznačně nezbytný. Nezřídka se zrozenci ve znamení Blíženců vyskytnou na rozcestí, kdy neví kudy kam a zrcadlí se to v jejich chování. Pak na ostatní působí trochu roztříštěně a jakoby skutečně měli dvě tváře.

Dar řeči, devíza Blíženců

Jestli dostali Blíženci do vínku něčeho opravdu přehršel, pak je to umění komunikace. To proto, že Blížencům vládne Merkur, který je podle mytologie mimo jiné poslem bohů a dal člověku jazyk a schopnost učit se. Již v útlém věku se tak obvykle Blíženci naučí rychle mluvit, a to jim už vydrží po celý život. Připravte se, že se vás budou neustále na něco dotazovat, na vše si najdou argument, plameně se rozhovoří o tom, co je momentálně zajímá.

Ve škole Blíženci nemívají problém, učí se dobře a s přehledem, rychle zvládají číst a psát, rádi recitují, píší slohové práce. Jen ta roztěkanost a rozptyl zájmů může být někdy na škodu a těžko se pak soustředí. Ale v kolektivu budou pravděpodobně oblíbení, právě pro svou výřečnost a komunikativnost. Ostatně každá třída potřebuje nějakého baviče, no ne? Oblíbenost poznáte záhy, jen co se vám doma začnou častěji objevovat různí kamarádi či kamarádky…

Dar řeči představuje u Blíženců nejen plusy, ale našlo by se i nějaké to minus. V případě konfliktu se někdy uchylují k výmluvám, jednoduše mají schopnost se ze všeho vylhat. Nebo si věci alespoň trochu přibarvit, byť ne přímo s úmyslem lhát, ale spíše být zajímavější.

Zvě(í)daví jak opice a přelétaví jak motýli

Pravda, to správné slovo v případě Blíženců je spíše zvídaví. I když na druhou stranu, jak zvědavost, tak zvídavost nás obyčejně posouvají kupředu, pomáhají rozvíjet naše poznání a vědění. A to pro Blížence platí beze sporu. Nemluvíme tu teď ale o té dotěrné až vlezlé zvědavosti, která je spíše slíděním a zásahem do soukromí druhých. Děti narozené ve znamení Blíženců jsou opravdovými průzkumníky, vše je zajímá, všemu chtějí porozumět. Mají hromadu otázek týkajících se čehokoli. A na druhou stranu i odpověď na cokoli, na co se jich zeptáte. To, že mají spoustu zájmů je na jednu stranu chvályhodné, nicméně často u Blíženců obecně, a malé tak nevyjímaje, platí, že zároveň u ničeho dlouho nevydrží a svou pozornost soustředí zase jiným směrem. Tady už je to, milí rodiče, tak trochu na vás, zda se vám podaří svého potomka u jednoho či více zájmů udržet. Blíženec se potřebuje učit po celý život, dopřávejte mu proto neustále podněty, aby mohl růst.

Bohužel se ona motýlí přelétavost může objevit i v názorech Blíženců. Jestli vám dnes něco tvrdili, zítra to může být pravý opak.

Naučte je správně dýchat

Blížencům, v pořadí třetímu znamení zvěrokruhu, náleží z tělesné oblasti ramena, paže a ruce. Ovlivňují také plíce a horní část žeber. To jsou místa, na něž by měli být Blíženci obzvlášť opatrní. Nezřídka malé děti v tomto znamení trápí právě častější kašle, záněty průdušek či zápaly plic. Blíženci jsou náchylnější i k alergiím a astmatu. Víc než jiná znamení by se tak měli naučit správně a vědomě dýchat. Je vhodné, aby trávili dostatek času venku, na čerstvém vzduchu, ale pochopitelně v oblečení, přiměřeném aktuálnímu počasí. Pozor na přílišný chlad a vlhkost!

Obezřetnost si žádají i ramena, paže, ruce a prsty. Různé ekzémy, záněty nebo dokonce zlomeniny těchto oblastí také nejsou u Blíženců výjimkou, což při jejich značné pohybové aktivitě není až tak překvapivé. Pozor tedy na trampolíny a podobné radovánky!

Jak na výchovu malých Blíženců?

Malí Blíženci potřebují neustálé myšlenkové stimuly. Touží poznávat všechno nové, zkoumat a objevovat. Dopřejte jim to. Nechte je, ať se klidně i trochu „spálí“. S nějakými omezeními, příkazy a zákazy byste toho beztak moc nesvedli. Raději uspokojte jejich zvídavost a akčnost. Přihlaste je na kroužky, berte je na výlety, ať už do přírody, nebo klidně na nějakou zajímavou výstavu. Na sportovním kroužku vybijí přebytečnou energii, v zájmovém kroužku malých techniků zase ukojí svou zvídavost. Může se stát, že se svou přelétavou povahou v žádném z nich dlouho nevydrží, přesto jim tu volnost dopřejte, ať si vyzkouší, co je pro ně to pravé. Ono se nakonec „něco“ (i s vaší drobnou dopomocí) podaří a stane se opravdovým koníčkem.

I když vám možná někdy svými neustálými dotazy, kterými vás budou od rána do večera „bombardovat“ (protože co si budeme povídat, otázek má malý Blíženec schovaných v rukávu nekonečně mnoho jako kouzelník), polezou tak trochu na nervy, mějte trpělivost a popravdě a třeba s vtipem jim odpovídejte. Posouváte je tím dál.

A poslední důležitá věc, která stojí za upozornění, je blížencova nedochvilnost. Vždyť na cestě je tolik dalších podnětů a nových objevů, že zkrátka dorazit někam v přesně stanovený čas je téměř nemožné. Toto pochopit může být především pro rodiče v zemských znameních hodně tvrdým oříškem.

Nesedí tato charakteristika přesně na vaši ratolest?

Nezapomínejte na to, že každé dítě je jedinečná osobnost a sluneční znamení není jediné, které ji utváří. Podstatnou částí horoskopu je rovněž ascendent, jenž symbolizuje způsob, jak se člověk projevuje a působí na své okolí. Proto je dobré, podívat se na horoskop vždy komplexně, se všemi aspekty. Nejen ascendentem, ale i postavením Měsíce a ostatních planet.

Pokud se chcete o znamení Blíženců dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Minule jsme si povídali o dětech narozených ve znamení Býka a příště se podíváme na děti narozené ve znamení Raka.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1