Co podniknout s dětmi o jarních prázdninách?

Co podniknout s dětmi o jarních prázdninách?

Obvyklý plán na jarní prázdniny bývá jasný: vyrazit na hory. Jenže ne všichni rodiče dostanou dovolenou, mají dostatek financí na to, aby vyvezli celou rodinu a nebo je prostě lyžování nebaví. Co tedy podniknout jiného?

Omrkněte programy

Na jarní prázdniny pamatují i kulturní centra, domovy dětí a mládeže a ostatní spolky, takže je dobré si na internetu s předstihem zjistit, co se koná ve vašem okolí. Někde to mohou být třeba divadelní představení, různé tvůrčí dílny nebo dokonce příměstské tábory, kam dítko ráno odvezete a odpoledne si ho vyzvednete.

V zimě na koupačku

I když nejedete zrovna na hory, rozhodně nenechte své děti sedět jen doma u počítače nebo televize. Zvolte pohyb, který je baví. Třeba celodenní návštěvu nějakého většího aquaparku. Děti tam krásně vybijí přebytečnou energii a ještě potrénují plavání na nadcházející léto.

Muzea nemusí být nuda

Když se řekne muzeum, většina dětí nadšením zrovna skákat nebude, ale jde jen o to vybrat tu správnou expozici. Co třeba muzeum lega, hraček nebo vláčků? Dnešní muzea navíc nejsou jen o nudném okukování exponátů, ale přinášejí dětem různé interaktivní vyžití.

Ne všechna zvířata v zimě spí

Do zoologické zahrady se nemusí chodit jen v létě, ale otevřeno mají i v zimních měsících. Ne všechna zvířata totiž v zimě spí a nebo se ukrývají před mrazy. Některým toto počasí vyloženě svědčí, třeba takovému lednímu medvědovi a nebo tučňákům.

I zámky mají dveře otevřené

Dříve bývaly hrady a zámky zavřené, dnes se však jejich brány otevírají i přes zimu. Provozovatelé mají připravené speciální trasy a tak se nemusíte bát, že byste během prohlídky vyloženě „klepali kosu“. Vypravit se můžete třeba na Zámek Hluboká, do Lednice, na Karlštejn či Křivoklát.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1