Aktuální akce v regionu – Praha

Aktuální akce v regionu – Praha

Pokud se chystáte do Prahy a nevíte kam se vydat, vybrali jsme pro vás několik zajímavých lokalit a akcí, o které rozhodně nesmíte přijít.

Až do neděle 22.10. můžete například navštívit Dýňový podzim v Botanické zahradě. Jedná se o dvanáctý ročník této legendární akce a o bohatou ukázku nádherného sortimentu tykvovitých rostlin. Kromě bohatých aranžmá z dýní se můžete těšit například na Dýňové hrátky pro celou rodinu, které jsou připraveny na víkend 21.10. a 22.10., vždy od 9.00 do 17.00. Dýně si budete moci zdobit a vytvářet z nich drobné postavičky, strašidýlka, zvířátka nebo skřítky. Také budete moci ochutnat některé dýňové delikatesy, včetně známé dýňové polévky.

Až do prosince můžete také navštívit výstavu NA FILM! 2, které se koná v prostorách Paláce Chicago na Národní třídě. Letos je tato akce věnována počátkům filmu a kinematografii. Hlavním záměrem pořadatelů je vzdělávat, ale hlavně pobavit, širokou veřejnost. Expozice je interaktivní a návštěvníci si mohou vyzkoušet například promítání s replikou laterny magiky nebo objevit základní principy filmové animace. Pro milovníky filmů a projekcí je tato akce jasnou volbou.

Pro děti, ale i rodiče, je poté připravena výstava kostýmů z pohádek a filmů Bořivoje Zemana v prostorách Barrandov Studia. A o které pohádky se jedná? Jde například o známou Šíleně smutnou princeznu, komedie s Andělem nebo třeba Byl jednou jeden král.

Poslední říjnový víkend patří již tradičně v Praze designu. Akce DesignBlok je jednou z nejoblíbenějších akcí pro mladé milovníky designu, umění a inovací se spoustou zajímavých aktivit pro děti i dospělé. Letos je tématem jídlo a gastronomie, tak je opravdu na co se těšit. V prostorách Výstaviště se můžete těšit na dvě stovky designérů, umělecké projekty, mladé talenty, módní přehlídky a novinky českých i světových značek.

První listopadový víkend proběhne také veletrh Dětská planeta v PVA Expo Praha – největší festival dětských hraček a potřeb, kde se vaše děti opravdu vyblbnou. Navíc zde spousta známých značek nabízí velmi příjemné slevy na zboží.

Ten samý víkend se můžete vypravit také na RepliCon – veletrh šermu a fantasy. Na Praze Hájích se můžete těšit na přednášky, semináře, tržiště a bohatý doprovodný program.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1