Dítě ve znamení Beran

Dítě ve znamení Beran

Máte doma potomka narozeného ve znamení Berana, nebo jeho příchod na svět očekáváte právě v době jeho vlády od 21. 3. do 20. 4.? Pak se s námi pojďte podívat, cože to za osobnost s vámi vlastně bydlí, respektive na co se můžete těšit.

Malá velká osobnost aneb Pánem jsem tady já

Malý Beránek o sobě dá vědět už v kolébce. A to velmi hlasitě. Možná dokonce hlasitěji a častěji, než byste čekali, a hlavně chtěli. Pokud je totiž Beránčí miminko nespokojené, nemůžete to přece jen tak přejít. Nepropadejte panice a zkuste vypátrat, co ho trápí. Možná to bude trochu detektivní práce, ale nebojte, vy to zvládnete.

Jak dítě povyroste, záhy pochopíte, co to znamená mít doma Berana. Takové malé „perpetuum mobile“. Neutuchající zdroj energie. Malý neposeda, který opravdu chvilku neposedí, neustále někde pobíhá, což se Beránek naučí často rychleji než jeho vrstevníci. Proto jakmile to půjde, dejte ho na nějaký sport. Jednak tam vybije přebytečnou energii a nebude mít prostor nudit se a vymýšlet „lotroviny“. A za druhé se naučí disciplíně, což může být pro Berana, řekněme, jeden z životních úkolů.

Beran je velmi bystré, zvídavé děcko, kterého všechno zajímá, chce se učit nové věci a být u všeho. Rádo pomáhá a má dobrý pocit z toho, když je užitečné. Využijte toho a zapojte malého Beránka do domácích prací co nejdříve. Bude spokojený a vy jistě oceníte společně strávený čas. U toho si můžete vyprávět dobrodružné příběhy o rytířích a hrdinech, anebo pohádky o kouzelném dědečkovi. Beránci tyto tajemné historky milují a jsou fascinováni skřítky, vílami a dalšími nadpřirozenými bytostmi, na něž věří.

Cesta do hlubin študákovy duše Berana

Škola je kapitolou sama pro sebe. Jak už jsme zmínili, disciplína a dodržování pravidel obecně není tím, pro co by se Beran narodil. I učitelé by měli raději vědět, s kým mají tu čest, protože autoritu si u tvrdohlavého Berana nevynutí. On ji potřebuje cítit přirozeně.

Děti narozené ve znamení Berana nebývají právě studijními typy. Ale na druhou stranu touží být první, lepší než ti druzí, a to je hnací motor, který je žene kupředu k dobrým výsledkům. Chcete-li Berana vyprovokovat, aby ve výuce zabral, jděte na to chytře. Hlavně ho nepoučujte, tím byste ho jen více zatvrdili. Předložte mu to jako výzvu, chytře a jemně ho pošťouchněte – vám samozřejmě nevadí, že Pepíček odvedle dostal jedničku a váš chlapeček trojku, vy ho máte i tak ráda… Možná budete překvapeni, co tato zdánlivě nevinná větička s vaším Beranem udělá. Rázem může být premiantem třídy. Špatné známky by přece byly pod jeho úroveň.

Berani jsou veselí a přátelští, a proto nemívají nouzi o kamarády, nejen ve školních lavicích. Často bývají vůdci party, protože přináší spoustu nových nápadů, vymýšlejí hry, rychle se rozhodují, jsou odvážní a nemají problém se prosadit. Dělá jim dobře, když druzí jejich nápaditost a iniciativu ocení. Naopak jsou smutní, pokud je někdo proti, a rozhodně se nevyplatí je podrazit a zklamat, jelikož druhou šanci už Berani nikomu nedávají.

Chraňte si hlavu, milí Beránci

Každá část těla či orgán je ovlivňován jedním ze znamení. Beran je počátečním znamením zvěrokruhu a je s ním tak spojen „nejvyšší“ bod našeho těla, hlava. Pro Berany nejcitlivější část těla. Z toho důvodu se často potýkají s migrénami, bolestmi hlavy, ale i záněty uší či bolestmi zubů. Až se vašemu malému Beránkovi začnou klubat zoubky, pravděpodobně si užijete své. Nabízelo by se vybavit vaše malé čertíky také chrániči a helmou, protože tím, jak neustále někde poletují jako vichřice a doslova  vybuchují energií jako sopka, hrozí jim mnohem více i úrazy a poranění hlavy. Bohužel by se jim tyto ochranné pomůcky asi moc nelíbily, potřebují cítit svobodu.

Dobrou zprávou ale je, že nemoci zvládají Berani dobře. Stejně rychle jako onemocní nebo se zraní, obvykle se i podobnou rychlostí uzdraví a dobře zahojí. Jsou to přece „tvrdé hlavy“!

Jak na výchovu malého Berana?

Rozhodně se vám vyplatí být důsledný a důrazný rodič. Tresty přitom raději ponechejte stranou, beztak by na Berana nefungovaly. Naopak by se jen zbytečně více zatvrdil. Povzbuzujte ho, dodávejte sebevědomí. Dost možná vám bude často odmlouvat a pravděpodobně neustále o všem diskutovat… Řekne vám pěkně od plic, co si myslí, i když se vám to třeba líbit nebude. Není to diplomat, s ním vždycky víte, na čem jste. Přesto buďte trpěliví, vnímaví a jděte na něj s láskou. Vy ho stejně znáte nejlíp a moc dobře víte, že brzy zase vychladne a přijde s omluvou a objetím. Vždyť tento tvrďák má uvnitř hodně citlivou duši.

Nesedí tato charakteristika přesně na vaši ratolest?

Nezapomínejte na to, že každé dítě je jedinečná osobnost a sluneční znamení není jediné, které ji utváří. Podstatnou částí horoskopu je rovněž ascendent, jenž symbolizuje způsob, jak se člověk projevuje a působí na své okolí. Proto je dobré, podívat se na horoskop vždy komplexně, se všemi aspekty. Nejen ascendentem, ale i postavením Měsíce a ostatních planet.

Pokud se chcete o znamení Berana dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Příště se podíváme na děti narozené ve znamení Býka.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1