Láska a vztahy ve znamení Berana

Láska a vztahy ve znamení Berana

Lidskou osobnost formuje řada podnětů. Existují však jisté „vzorce“ neboli archetypy, které nás utvářejí a ovlivňují navzdory vnějším podnětům. Jejich znalost nám pomůže lépe pochopit své konání, ale také jednání našeho partnera. Jedním z přístupů vnášejícího trochu světla do záhad je i astrologie, která pracuje s vlivem planet na náš život. Zaměřme se teď na sluneční znamení, které charakterizuje naše vnitřní osobnostní nastavení. Prvním znamením zvěrokruhu je Beran. Jak vytváří své vztahy a jak prožívá lásku?

Znamení Berana plane pro lásku

Beran patří mezi ohnivá znamení a příliš si neláme hlavu problémy. A tak to má i s láskou a namlouváním. Dokáže pro lásku doslova vzplanout a vášnivě si objekt svého zájmu namlouvat. Je přímý, nehraje žádné hry, zároveň je velmi intenzivní, což nemusí všem vyhovovat. Na druhou stranu má trošku potíže s výdrží a stabilitou. Aby jeho láska setrvala déle než dohoří první dávka hormonů, je třeba ji neustále živit a ozvláštňovat. Stereotyp je pro Berany ubíjející. Tak jej naruší třeba hádkou a nebo romantickou večeří. Záleží většinou na nich, kam se jejich momentální nálada ubere.

Láska Berana s věkem zraje

Zatímco v mládí jsou zrozenci ve znamení Berana hodně „ohniví“, spolu se získanými zkušenostmi dozrávají a jsou schopni své projevy kultivovat. Nikdy však neztratí svou touhu po svobodě, proto na ně nikdy nezkoušejte citové vydírání nebo pozici oběti. Nekompromisně pak odcházejí. Beranům imponují sebevědomí jedinci, kteří se navíc nebojí objevovat něco nového a netradičního. Nesmí však ohrožovat jeho pozici „důležitosti“. To se týká i sexuality a technik milování. Pasivita partnera je pro ně nezáživná.

Jak se projevuje Beran – žena?

Pokud je žena narozena ve znamení Berana, můžete čekat skutečně ohnivou vášeň. Je přirozeně temperamentní a odvážná. Miluje autoritativní role a dramatičnost. Problém ženám činí spolupráce, neboť mají představu, že ostatní by měli být nápomocni jim. Díky odvaze jsou schopny velkých výkonů. Jsou však zaměřeny spíše na krátkodobé, i když náročné cíle. Potřebují vedle sebe silného partnera, který je však bude zároveň obdivovat. Není jim vlastní obětavost, vždy mají své vlastní sny, za kterými si jdou. Sex a milování si žena Beran užívá, nemívá příliš zábran a je aktivní. Nebojí se experimentovat a ráda přenáší do reality své fantazie a sny. Umí být i jemná a něžná, pokud zrovna dostane chuť na tento styl milování. Žena Beran však bývá žárlivější a nevěru neodpouští. Ona sama je věrná.

Jak se projevuje Beran – muž?

Symbolem muže Berana je rytíř středověku, který bojuje za své ideály a víru. Spolu s tím však od partnerky vyžaduje spíše oddanost, pochopení a chválu. On sám si ji do značné míry idealizuje a pak bývá překvapen, že žije s někým jiným než je jeho představa o ní. Rád ženy dobývá, a to i když doma už nějakou má. Od své družky chce na jednu stranu poddanost, na druhou stranu jistou aktivitu, zejména po sexuální stránce, nebo nějakou formu okořenění vztahu. Jednotvárnost rodinného života jej nudí. V sexu je otevřený a rád zkouší nové věci. Ostatně i zde jej rutina přestane brzy bavit. Je třeba tuto oblast tedy neustále oživovat, jinak se začne poohlížet jinde. Jde mu často „jen“ o dobrodružství.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent) může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Berana dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Berana předchází znamení Ryb a následuje znamení Býka.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1