10 důvodů, proč se těšit na jaro

10 důvodů, proč se těšit na jaro

Jaro pomalu, ale jistě klepe na dveře. Teploty už také začínají pomalu růst, a i když se ještě mohou místy objevovat mrazíky, je nejvyšší čas začít se na jaro těšit! Třeba vás k tomu „nakopne“ našich 10 důvodů, které vám pomohou překonat i jarní únavu.

Jaro je období znovuzrození, přívalu nové energie, nových začátků, slunečných dní, častějšího pobývání venku, ale také jarní únavy. Jedná se o stav, který si mnoho lidí přináší ze zimy. Důvodem může být nejen nedostatek slunečních paprsků a denního světla, ale v tomto roce také pandemie a karanténa, která na pozitivní náladě a elánu nemusí přidat. Velkou roli a vliv na celkovou únavu může mít i fakt, že máme, zejména v období svátků a různých oslav, tendenci se přejídat a dopřávat si všeho ve velkém. Je tedy nejvyšší čas únavu a zimní chmury hodit za hlavu. Proč se těšit na přicházející jaro?

1. Světlo! Kdo by se netěšil na to, až vyrazí z práce za světla? Nebo že si po šesté hodině ještě užije trochy sluníčka? Denní světlo funguje jako přirozený způsob, jak se nadopovat energií. Užívejte si ho na maximum!

2. Detox těla! Kdy jindy se pustit do celkové očisty organismu, když ne na jaře? Odlehčete jídelníček, dopřejte tělu kvalitní doplňky stravy a klidně zkuste denní půst. Tělo se tak postupně zbaví toxinů a nastartuje se na novou sezonu.

3. Vítr v šatníku! Pusťte se do úklidu šatníku. Zbavte se všeho, co už nenosíte, co vám nesedí nebo má ještě cedulky. Darujte kousky, které by někomu mohly udělat radost. Postavte si kvalitní základ šatníku a klidně si udělejte radost některým z nových jarních trendy kousků. O důvod víc, proč se těšit na teplejší dny.

4. Sport! I zapřísáhlí zimní nesportovci, kteří by v chladných měsících ven za sportem nevyrazili, teď mohou nasadit tenisky nebo nazout brusle a začít se hýbat na čerstvém vzduchu.

5. Květiny a zahrada! Pusťte jaro do svých domovů a zaplňte je čerstvými květinami. Máte-li zahradu, je to o důvod víc k těšení, protože čas zahradnických prací je tu!

6. Rozmazlování! Připravte se na jaro také třeba tím, že se budete rozmazlovat. Kupte si novou masku na obličej, udělejte si čerstvou manikúru a pedikúru, nechte si od partnera namasírovat záda nebo si dejte první kávu na balkóně. Dělejte to, co vám vykouzlí úsměv na tváři.

7. Barvy! Vliv na pozitivní mysl může mít příval jarních barev. Příroda, která se probouzí, outfity, které nejsou černé nebo šedivé, počasí nebo barevná rtěnka na puse.  

8. Sluneční doping! Sluneční světlo podporuje produkci vitaminu D3, který udržuje vaše kosti silné. Porce vitaminu bez práce? A proč ne? 

9. Přátelé! V zimě se mnoho lidí více zdržuje doma, je to přirozené. Jaro je ideální čas opět tužit vztahy, potkávat se (jistě už to snad opět brzy půjde, alespoň v malých skupinkách), jít se projít a nasávat příchod jara třeba v parku.

10. Pivo! Je potřeba dělat si malé radosti. A jednou z nich může být třeba občerstvení u stánku během výletu nebo cyklistické vyjížďky. (Pochopitelně, jakmile to vzhledem k aktuálním opatřením půjde.)

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1