Lev a jeho životní potenciál

Lev a jeho životní potenciál

„Ať jdu kamkoli, jdu celým svým srdcem.“ To jsou zrozenci ve znamení Lva. Jsou akční, živí, sebevědomí. Zpravidla překypují optimismem, odvahou a silnou vůlí. Mají schopnost nadchnout druhé pro své záměry. Muži mají rytířské kouzlo a ženy přirozenou eleganci. Mívají však sklon k dramatičnosti, milují přepych a potřebují uznání a pozornost druhých. Pro některé jsou vyčerpávající, sebestřední a netrpěliví. Jak může Lev své vnitřní dary využít v běžném životě?

Vnitřní motivace Lvů

Lev chce tvořit. Cokoli, co je vidět a hlavně vyžaduje aktivitu. Rád rozhoduje, vyjasňuje, zviditelňuje. Je spontánní, avšak umí se (na rozdíl od Beranů) nad věcmi už i zamyslet. Miluje hojnost (v mnoha podobách) a je schopen ji i získat. Vnitřní síla a důvěra v sebe dává Lvům „panovnické“ chování. Velkou motivací je také vnější uznání jeho osobnosti, ať už formou pochvaly nebo společenského statutu. Vše, co dělá, totiž odráží jeho osobnost. Je přesně tím, co tvoří ve vnějším prostoru. Mohou to být umělecká díla, vedení firmy, řízení projektu nebo děti. Zároveň je hravý, proto svůj život často považuje za velkou hru. V ideálním případě má pocit, že ji i řídí.

Životní lekce pro zrozence ve Lvu

Cílem Lva je objevit, co by si přál, kdyby neexistovala materiální omezení  a uskutečnit tento sen v reálném světě. Ukázat druhým, že je to možné. Nikoli však chlubením, ale přirozenou radostí a žitím. Je to cesta objevení svých skrytých možností, zdrojů a vlastností. Životním úkolem Lva je nalezení vlastního středu, který se nevychyluje podle reakcí vnějšího okolí. Zároveň s tím musí uznat i své limity, uvědomit si dopady svého chování na druhé a být schopen kontrolovat svou vitalitu a spontánnost. Nikoli však pevnou vůlí, ale uvědoměním si její síly a její následné optimální nasměrování. Do svého života by měl vpustit skromnost, pokoru a tichost.

Život jako cesta k sobě

Velkou výzvou pro Lvy je trpělivost a sebereflexe. Ta souvisí se sbíráním zkušeností, aniž by je ihned dával na odiv. Své sny by Lvi měli začít realizovat z vnitřních pohnutek nikoli jako cíl pro ocenění druhými (včetně rodiny a přátel). Hravost a s tím spojená erotika či lehké požitkářství není v rozporu s jejich cestou, nesmí však být jejím smyslem. Lev si musí uvědomit, že jeho životní síla je dar, ale i zodpovědnost. Svým chováním totiž může okolí nejen potěšit, ale i zranit. Má za úkol najít citlivou cestu k realizaci svých tužeb. Teprve až nalezne způsob, jak své vnitřní silové „zvíře“ přijmout, aniž by zničil svou vitalitu a energie, stane se skutečně přirozenou autoritou. Nikoli takovou založenou jen na velkých gestech a okázalosti, která má ohromit. K tomu je třeba kráčet životem v pokoře a s vědomím své síly, která však neumenšuje sílu těch druhých.

Nechte krále vládnout

Lvům vyhovuje zodpovědnost - za sebe i za druhé. Má přirozený organizační talent, umí nadchnout své podřízené, nadřízené i kolegy, nebojí se rizika a umí reprezentovat to, čemu věří. Je tedy skvělým vedoucím, managerem, podnikatelem, kreativcem všeho druhu, režisérem nebo architektem. Potřebuje ke své práci prostor, vyhovovat mu bude také tvůrčí nepořádek (překvapivě se v něm vyzná). Do práce se dokáže ponořit a také ji na chvíli nechat stranou. Pokud mu dopřejete volnost, dostanete velmi loajálního partnera. Trpět bude u stereotypní činnosti nebo v přesném pracovním řádu.

Myšlenka na závěr: „Ovládat druhé vyžaduje moc. Ovládat sebe vyžaduje sílu.“ Lao-C'

Co je cílem tohoto seriálu

Horoskop, jehož součástí je i sluneční znamení (dalšími parametry je například Ascendent, postavení Luny či jednotlivých planet v tzv. Domech aj.) může být malou nápovědou k fungování daného jedince. Ne všechny atributy platí pro každého, neboť horoskop ve své komplexnosti je jedinečný. V tomto seriálu se budeme spíše snažit popsat archetypální principy fungování daného slunečního znamení. Věříme, že některé poznatky mohou vnést nový pohled do konkrétních životních situací.

Více o Lvech si můžete přečíst v článku Znamení Lev.

Vztahy, které Lvi jakožto ohnivé znamení vyhledávají můžete prozkoumat v článku Partnerství a vztahy u ohnivých znamení.

Znamení Lva předchází znamení Raka a následuje znamení Panny. I o jejich potenciálech se můžete něco dozvědět.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1