Dítě ve znamení Raka

Dítě ve znamení Raka

Raci jsou citliví a empatičtí, bohužel i značně náladoví. A tak nikdy nevíte, co vás s nimi zrovna čeká. Vstřebává do sebe vše, co vidí a slyší, a každý takový pocit se mu vryje hodně hluboko. Rakům vládne Luna, která na ně má silný vliv. A Luna to je svět citů, podvědomí, vnímavosti a duše. A tento složitý systém je teď na nich.

Sliby chyby

Narodil se vám chlapeček či holčička ve znamení Raka? Pak se připravte na to, že na vás bude váš potomek dlouhou dobu závislý a vy si nebudete moci dovolit se vzdálit z jeho dohledu. Malí Ráčci potřebují cítit vaši lásku, rádi se přijdou pomazlit a přitulit. Neodhánějte je od sebe. Ani na veřejnosti, kde se vás budou držet za nohu, protože bývají ostýchaví. Jsou velmi citliví na náladu maminky a potažmo i celé rodiny. Touží po harmonickém prostředí bez hádek a odloučení rodičů nesou jen velmi těžko. Rodina je pro ně téměř posvátná a rozhodně nemusíte mít strach, že se k vám v dospělosti nebudou vracet. Nebojte, Rak si vždycky rád cestu domů najde.

Raci mají výbornou paměť. Možná vás překvapí, co všechno jim zůstane ležet v hlavě. Vy už jste dávno zapomněli, co se stalo, ale Rak si dětské příkoří často nese až do dospělosti. Dávejte si pozor, co malému Rakovi slibujete. Na nesplněné sliby je obzvlášť citlivý a jen tak vám to nezapomene.

Hodně jim záleží na tom, co si myslíte, a potřebuje ujištění, že dělají věci správně. Přímo nesnáší, když si z nich utahujete nebo děláte vtípky na jejich účet. To se pak stáhnou do sebe, libují si ve svém smutku a může se stát, že se takto „zabejčí“ i na několik dní.

Dítě Rak: citlivý jedinec

Kolem citů se točí celý račí život. Děti narozené ve znamení Raka jsou mnohem citlivější než ostatní děti. A taky velmi náladoví. Chvíli se budou smát a za pár okamžiků upadnou do smutků a rozpláčou se. Neptejte se jich proč, odpovědi byste se nejspíš stejně nedočkali. Jednoduše nechtějí, abyste vy viděli do jejich citů, ale především - ve svých pocitech a náladách se ani oni sami nevyznají a nerozumí tomu, proč se tak děje. Zato vám vidí až do žaludku a díky své empatii mají o vašich citech dokonalý přehled.

Raci jsou starostliví, rádi pečují o své malé sourozence a budete-li jich chtít pořídit domácího mazlíčka, s chutí do toho. Ať už to bude pejsek, křeček nebo papoušek… Rak miluje všechny zvířata a soucítí s každým živým tvorem.

Rak školou povinný

Děti narozené ve znamení Raka jsou bystré a chytré, jen potřebují své tempo. Mívají fotografickou paměť, což rozhodně není od věci. Do školky i školy se těší, a pokud jim učení jde, nemusí se objevit žádný problém. Ale vzhledem k tomu, jak těžce Raci snáší kritiku, mohou brát špatnou známku jako selhání. Občas jsou takzvaně mimo realitu, to kvůli svému snění a představám.

Dost často mají Raci umělecké cítění. Bude-li chtít vaše ratolest hrát na nějaký hudební nástroj, nebraňte mu v tom. Nebo navštěvovat fotografický či keramický kroužek? Bezvadná volba.

Někdy je pro Raky těžší zapadnout do kolektivu. Rak je introvert a navazování kontaktů pro něj není jednoduché. Když už si kamarády najde, rád si s nimi hraje a zapojuje se do různých činností, ale nesmí ho zradit. To se pak stáhne do ústraní a vystačí si raději zase sám. Do konfliktů se nepouští. Není to slaboch, ale kvůli své přecitlivělosti a sebelítosti se může snadněji než jiní stát obětí šikany. Naslouchejte mu!

Maminko, mě bolí bříško

Znamení Raka vládne jícnu, žaludku, slinivce a horní části jater, tedy části trávicí soustavy. A právě zde by měli být Raci obezřetní. Račí citlivost, až přecitlivělost, kdy v sobě hromadí emoce, k tomu přidejte nevysvětlitelné a pro Raky typické strachy a obavy, například o své blízké, a nejrůznějšími trávicí obtíže a  žaludeční neurózy jsou rázem na světě. Do kouta je často zahání i jejich vlastní, někdy až příliš bujná fantazie, která dává prostor pro rozvoj negativních myšlenek, co všechno se může stát. Pak není divu, že i ty malé Ráčky častěji bolívá bříško.

Jak na výchovu malých Ráčků?

Jak už jsme zmínili, Raky ovládají nejrůznější strachy, kvůli nimž se bojí udělat jakýkoli krok do neznáma a zbytečně neriskují. Bude tedy na vás, abyste je povzbudili a správně motivovali. Dávejte mu zřetelně a často najevo, že ho máte rádi, projevujte mu svou lásku. Malý Ráček potřebuje být utvrzován v tom, že za ním stojíte, a cítit, že ve vás vždy najde oporu. Čtěte a vypravujte mu pohádky a příběhy se šťastným koncem. Uvidíte, jak vám bude viset na rtech. Dopřejte mu stabilní domácí prostředí. Učte ho samostatnosti, aby se dlouho neschovával za vaší sukní. Jedině tak z něj vychováte dostatečně sebevědomého a silného jedince.

Nesedí tato charakteristika přesně na vaši ratolest?

Nezapomínejte na to, že každé dítě je jedinečná osobnost a sluneční znamení není jediné, které ji utváří. Podstatnou částí horoskopu je rovněž ascendent, jenž symbolizuje způsob, jak se člověk projevuje a působí na své okolí. Proto je dobré, podívat se na horoskop vždy komplexně, se všemi aspekty. Nejen ascendentem, ale i postavením Měsíce a ostatních planet.

Pokud se chcete o znamení Blíženců dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Minule jsme si povídali o dětech narozených ve znamení Blíženců a příště se podíváme na děti narozené ve znamení Lva.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1