Láska a vztahy ve znamení Raka

Láska a vztahy ve znamení Raka

Zrozence ve znamení Raka ovládá vodní živel a zároveň je pod vlivem Luny. Toto spojení z nich činí jedince s bohatým emočním světem. Své city a pocity navíc dobře vnímá a řídí se jimi víc než racionální složkou své osobnosti. Jsou zranitelní, někdy až přecitlivělí, mají soucit, nabízejí hřejivou náruč. Na druhou stranu však mají sklony se se vším stresovat, svou láskou někdy dusí a výjimkou není ani náladovost či žárlivost. Jak to Raci mají s láskou a vztahy?

Znamení Rak: Rodina až na prvním místě

Zrozenci ve znamení Raka jsou rodinnými typy. Bývají dobrými a trpělivými rodiči, kteří dají svým dětem (a partnerovi) přednost před osobním prospěchem. Na rozdíl od Býka, který se snaží rodinu i zabezpečit. Bohužel někdy se na nich stávají citově závislými. Vztahy všeobecně bere Rak velmi vážně. Jakmile se zamiluje, dává do vztahu velké množství emocí, čímž se stává zranitelným. Zrozenci Raka dokáží skvěle naslouchat, umí se vcítit do druhého. Požadují zejména otevřenost, oddanost a v ideálním případě romantické vyladění. Rozchody jsou pro ně extrémně bolestivou záležitostí a velmi často sklouznou do pozice oběti.

Znamení Rak: Dotyky, romantika a věrnost

Pokud o náklonost Raka stojíte, je třeba mu dopřát pocit bezpečí a pravidelně svou lásku dokazovat. Vyvarujte se čehokoli, co by v Racích vyvolalo žárlivost, jsou pak nepříjemní a opět utíkají do oběti. V milostném vztahu Rak ocení něžnosti a opět romantiku. Z principu jsou Raci věrní a věrnost také vyžadují. Někdy však milují dva partnery zároveň (což v jejich očích není nevěra). Sex bez lásky pro ně však nepřipadá v úvahu. Raka budete muset svést vy, tak nějak romanticky očekává, že tento krok má učinit „ten druhý“. Svou roli chápe jako „být dobýván“.

Citlivost, která někdy zraní

Velkým tématem ve vztazích je pro Raka žárlivost. Rak je velmi citlivý a „nestandardní“ projev partnera (třeba způsobený objektivní příčinou – např. únavou) si může vyložit jako ztrátu jeho zájmu. Pak se trápí a neváhá to dát na odiv. Zrozenci v Raku nesnáší hrubost v jakékoli formě, tzn. i kárání na veřejnosti, vulgaritu, bezcitnost či kritiku. Budou pak nepříjemní a teskní. Také se příliš neumí vypořádat s překážkami. Ty většinou vidí ještě větší, než ve skutečnosti jsou. Jejich překonávání jim bere sílu. Ve vztahu s Rakem je třeba také počítat s tím, že kromě něj s vámi budou „bydlet“ (i když třeba mentálně) i rodinní příslušníci z rodiny původu. Rodinu a vztah chápe jako celek „my“. Může mít tedy velký problém v okamžiku, kdy se děti začnou osamostatňovat.

Jak se projevuje Rak – žena?

Žena narozená v Raku je milující, citlivá, rozvážná žena a oddaná milenka. Bude vás bezmezně milovat v okamžiku, kdy ucítí ve vaší náruči bezpečí. Ocení něžnost jakéhokoli typu: doteky, mazlení, polibky, drobné dárky. Většinou jí půjde více o uspokojení partnera než své vlastní. Dělá jí dobře dělat dobře. Zpočátku se může jevit lehce zakřiknutě a stydlivě. Její požadavky budete muset „vycítit“, v tomto směru není příliš komunikativní. Jsou také náladové. Vyplatí se sledovat jejich menstruační cyklus.

Jak se projevuje Rak – muž?

Muž narozený v Raku je citlivý, všímavý a nebojí se romantické večeře při svíčkách nebo pikniku v trávě. Muži Raci jsou pozorní vůči potřebám partnerky. Jeho svádění (pokud se k němu odhodlá, i on je rád dobýván) je nicméně zdlouhavé a někdy nesmělé. V otázkách erotiky od něj neočekávejte experimenty, určitě si však dá záležet, abyste svého uspokojení dosáhli. Je něžný a pojem láskyplná náruč u něj získává reálný podklad.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent) může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Raka dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Raka předchází znamení Blíženců a následuje znamení Lva.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1