Pohybová výzva na květen. Pojďte do toho s námi!

Pohybová výzva na květen. Pojďte do toho s námi!

Ne nadarmo se říká: „Ve zdravém těle, zdravý duch.“ Sedět na gauči a koukat na Netflix je out. Trendy je naopak sport a pohyb, a tak si je dopřávejte plnými doušky. Třeba právě s námi. Od května se můžete každý měsíc těšit na cvičící výzvu. Společně se zaměříme na posílení problematických partií, oblíbené kardio cvičení i strečink, který je alfou a omegou zdravého těla.

Přestože se venku teploty stále drží trochu při zemi, plavková sezóna se nezadržitelně blíží. Co to znamená? Že je nejvyšší čas začít makat, posilovat, spalovat kalorie, hýbat se s radostí, odlehčit jídelníček a pracovat na své vysněné postavě. A že jsou fitness centra zavřená? Nevadí. Domácí cvičení je díky pandemii více než trendy.

Květnová výzva

Téměř každá žena vám na otázku, jakou část svého těla považuje za problematickou, odpoví bříško. Ploché břicho je snem téměř každého bez výjimky.

Pokud jste ale do této doby cvičili pouze staré dobré sklapovačky, je nejvyšší čas říct si, že je potřeba s touto tělesnou partií pracovat komplexněji a při posilování zapojit všechny svaly:

  • Přímé břišní svaly         
  • Šikmé břišní svaly – vnitřní i vnější
  • Příčný břišní sval

Celá skupina břišních svalů má za úkol zpevňovat střed, drží orgány břišní dutiny a chrání trup. Díky zpevněným svalům středu těla vás nebudou bolet záda, eliminujete riziko úrazu, váš postoj se vzpřímí a záda narovnají.

Pevné bříško je pak také důležité pro dynamické sporty – běh, jízda na kole, tenis nebo např. nordic walking. Čím pevnější střed budete mít, tím méně náročné pro vás kardio aktivity budou.

A to je důvod, proč první výzvu věnujeme právě břichu. Tak do toho pojďte s námi, vytiskněte si následující tabulku, pověste třeba na ledničku a každý splněný den si pěkně odškrtněte.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1