Krása pod lupou: Když je pleť ve stresu

Krása pod lupou: Když je pleť ve stresu

Vypadá váš obličej mdle a unaveně? Nezoufejte! Nejprve si nalijte pořádnou sklenici vody, a pak se začtěte do našich tipů, jak se zbavit známek stresu na vaší pokožce.

Svůj problém se stresem řešte komplexně

Když už se špatná životospráva projeví i na pleti, je jasné, že pouhý krém vám stačit nebude, ale budete muset na to jít z gruntu. Při stresu totiž máme sklony odbývat se s jídlem i pitným režimem. Kvůli tomu trpíme na nedostatek minerálů a vitamínů, které pleti chybí. Ze všeho nejvíc je to vitamín A, vitamín E a zinek.

Ještě viditelnější je na pokožce špatný pitný režim. Kůže doslova potřebuje čistou vodu! Voda distribuuje živiny a kyslík do každé naší buňky, bez ní zkrátka nedosáhneme dobré hydratace pleti. Péče o pleť by proto neměla začínat v koupelně, ale už v kuchyni!

Jak pomůže masáž obličeje?

Nejde ani tak o věc relaxace, ačkoli je hodně příjemná. Obličejová masáž má za úkol rozproudit lymfu, zbavit obličej otoků, rozzářit pleť a pomoci proti vráskám. Milovníci kosmetických rituálů ji mohou provádět každý den po dobu tří minut. Masáž obličeje navíc zefektivní účinky kosmetických produktů, protože je opravdu poctivě zapracujete do celé tváře.

Existuje celá řada masážních pomůcek, poohlédněte se po guashe či face rolleru. Ostatně o jejich využití jsme psali zde.

Betaglukany, retinol a šnečí sliz – vyzkoušejte moderní ingredience

Medicína i kosmetický průmysl jdou neustále kupředu. Proto je fajn nezaspat poznatky nejnovějších výzkumů a čas od času vyzkoušet něco, co může vaší pleti udělat královskou službu. Hlavně v zahraničí se teď nemluví o ničem jiném než o betaglukanech v kosmetice.

Betaglukany pocházejí z rostlin a hub a podporují odolnost pokožky. Naprosto perfektní jsou, pokud potřebujete pleť hydratovat. Naše kůže je totiž jakousi bariérou před vnějšími vlivy a my ji můžeme právě díky betaglukanům posilovat.

Retinoidy jsou z hlediska složení deriváty vitamínu A a existují ve více podobách. Jedno mají společné: pomáhají na akné a především zabraňují stárnutí pleti. Dá se říct, že máloco má dnes takový anti-age efekt, jako retinoidy. Vaše stresovaná pleť po nich neskutečně prokoukne!

Pro někoho kuriozita, pro jiného ověřená ingredience: šnečí sliz. V kosmetice se používá už dlouho, samozřejmě ve skupenství, díky kterému v krému vůbec nepoznáte, že jde o výtažek ze šneka. A jak pleti prospívá? Vypíná unavenou pokožku a pomáhá na pigmentové skvrny a jizvičky.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1