Jak pečovat o pokožku na krku?

Jak pečovat o pokožku na krku?

Poctivě se denně odličujete, dáváte si pleťové masky a krémy na obličej, abyste zpomalili proces stárnutí? Nezapomínejte pečovat i o svůj krk a dekolt. Investice časová i finanční se vyplatí!

Proč nezanedbávat kosmetickou péči?

Málokdo nikdy nesáhne po krému na vrásky nebo zpevnění pokožky. Své obličeje se snažíme udržet mladé co nejdéle, ale na oblast krku a dekoltu zapomínáme. Přitom je to místo, které náš věk může nemilosrdně prozradit.

Existuje speciální kosmetika na krk a dekolt, ale ti, kteří nechtějí mít poličku v koupelně plnou přípravků, si vystačí s jedním krémem na obličej i na krk. Zásadní je používat je. Ještě před nakrémováním se oblasti krku týká čištění pleťovým mlékem. Vody se příliš nehodí, často obsahují vysušující složky a my potřebujeme opak – kůži na krku vyživit a zvláčnit.  

Jak omladit kůži na krku? Vsaďte na trik s kostkou ledu

Skutečně expresní omlazení krku dokáže obyčejná kostka ledu. Chlad stáhne póry, sjednotí barvu pleti a vypne ji. Podobně poslouží i ručník namočený v ledové vodě a omotaný kolem krku. Čas od času si dopřejte i obklad z heřmánku, který je svými hojivými a zklidňujícími účinky na jemnou pokožku jako dělaný.

Vyzkoušejte novinku: Masážní váleček na obličej

Hit Instagramu, který skvěle vypadá, ale taky dobře funguje. (Pozn. redakce: Svou osobní zkušenost s masážním válečkem a gua shou popsala v jednom z článků i naše další redaktorka. Přečíst si ho můžete zde.)

Masážní váleček uvolní jemné svaly na obličeji, krku a dekoltu. Pokožka se dobře prokrví, a tím pádem se lépe vstřebají kosmetické produkty. Zmírní se otoky a pokožka získá svěží barvu. Váleček ale můžete i ohřát v teplé vodě, nebo naopak zchladit v lednici. V každém případě to není jen kosmetický rituál, ale úžasná relaxační záležitost!

Ještě lepší výsledky pak zaručí profesionální péče v kosmetickém salonu. Pokud jde o pokožku krku, nemusíte absolvovat ošetření každý měsíc. Intenzivní kúra jednou za čas váš krk a dekolt promění k nepoznání!

Cviky na krk pomůžou i s druhou bradou

Bohužel ale nelze čekat zázraky. Přesto odborníci doporučují cvičit obličejovou jógu a cviky na krk jako prevenci povislé pokožky. Přední část krku pokrývá tenký sval, který má tendenci s přibývajícím věkem ztrácet pevnost. Postavte se před zrcadlo a zkuste různě mluvit a otvírat pusu. Vidíte, jak se podkoží na krku pohybuje? Právě o tuto oblast je důležité pečovat. Cviky na krk spočívají v otevírání úst do maximální šíře – říkejte 10x za sebou písmeno O, É, nebo X. To samé pak můžete opakovat se zakloněnou hlavou. Další cviky i na dvojitou bradu najde tady.

Zdroj fotografií v tomto článku:Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1