Tajemství krásné pleti - obličejová jóga

Tajemství krásné pleti - obličejová jóga

Chcete mít opět krásnou pleť bez vrásek? Začněte cvičit jógu obličeje. Pomůže vám s vyhlazením vrásek, se zpevněním kontur obličeje a odstraní stopy po stresu a napětí. A to všechno výměnou za váš čas. Nic víc to nestojí.

Začněte cvičit ještě dnes

Trénink dělá mistra, proto to neodkládejte a začněte hned teď. Ne až zítra nebo prvního. Cviky jsou jednoduché a často legrační. Získáte lepší pleť a ještě se pobavíte. Nesporná výhoda je i v tom, že vás tato cvičení nestojí tisíce. Ty byste totiž dali za chirurgické zákroky.

Jak na to?

Procvičovat můžete hned několik oblastí obličeje. Podle toho, co vás nejvíce trápí. Existují cvičení na oční okolí, čelo, tváře, rty, krk atd. My si dneska prozradíme pár cviků na nejčastější problémy.

  1. První vyzkoušejte cvik proti oslabení svalů a kontur obličeje. Projevuje se jako tzv. druhá brada. Hlavu držíme rovně a otevřeme ústa. V druhém kroku hlavu zakloníme a při záklonu ústa zavřeme. Opakujeme denně nejméně desetkrát.

  2. Cvičení na oční okolí je opravdu jednoduché. Pohybujte očima z levé strany na pravou. V pozici vždy chvíli vydržte. Můžete prostřídat pohyb očí. Nově se dívejte šikmo nahoru a dolů. Vždy do protilehlého koutku oka.

  3. K hladkému čelu vám pomůže pořádné otevření očí. Vykulte oči, ale opravdu hodně. Dbejte na to, abyste nezvedali obočí. V pozici opět chvíli vydržte a několikrát opakujte.

  4. Pro krásné čelo zkuste také zvedat obočí. Pro pokročilé se nabízí zvedání obočí střídavě. Pěkně jedno po druhém.

  5. Hned několik oblastí svého obličeje můžete ovlivnit následujícím cvikem. Naplňte tváře vzduchem. Vzduch střídavě přelévejte z levé do pravé tváře. Mějte semknutá ústa. Snažte se vydržet co nejdéle. Až nebudete moct, znovu se nadechněte a opakujte. Cvik si můžete ozvláštnit přesunutím vzduchu pod horní nebo spodní ret.

  6. Na obličejové svaly vám také pomůže našpulení rtů. Představte si, že někomu dáváte pusu. Akorát s těmi našpulenými rty pár sekund vydržte. Na závěr tu pusu někomu pošlete.

Pravidelným cvičením docílíte pokožky, kterou vám budou všichni závidět. Doporučuje se cvičit dvakrát denně. Ideálně ráno a večer. Cvičte před zrcadlem. Můžete si kontrolovat, zda cviky provádíte správně. Níže se na fotografiích můžete inspirovat dalšími cviky, které se nám sem už nevešly.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1