Vysušené vlasy po létě zachrání obnovující péče

Vysušené vlasy po létě zachrání obnovující péče

Máte vlasy po létě vysušené a akutně sháníte termín u kadeřníka, aby něco udělal s tou vybledlou barvou? Škody, které na kštici napáchalo spalující sluneční záření a časté máčení ve vodě, řeší v téhle chvíli většina žen. Přichází zkrátka čas intenzivní vlasové obnovy. Poradíme, jak na ni.

Určitě jsou ve výhodě ty z nás, které si před létem pořídily speciální produkty s UV filtry a stejně pečlivě jako svou pokožku chránily před následky nadměrného slunění i vlasy. Silné slunce je totiž vysušuje a v kombinaci s častým máčením, zvláště ve slané mořské vodě, urychluje i vymývání barvy. Letošní žhavé léto dávalo ale vlasům zabrat, i když jste nebyli u moře. Hlava se potila a bylo třeba vlasy častěji mýt. A tím se samozřejmě víc vysušovaly.

Vsaďte na přírodní péči

Abyste vlasům vrátili jejich krásu, vydejte se za šikovným kadeřníkem. Neexistuje totiž univerzální recept pro všechny, protože záleží na konkrétním typu vlasů. Jemné vlasy potřebují spíše doplnit proteiny, neboli bílkoviny, aby se zpevnily. Oproti tomu silnější suché, nebo kudrnaté vlasy, potřebují hydratovat. Pokud se zajímáte o přípravky bez zbytečné chemie, bude se vám líbit doporučení zastánců přírodní kosmetiky vyhnout se produktům s obsahem silikonů či minerálních olejů. Ty sice vlasy pocitově změkčí, ale nevyživí - potáhnou je jen neproniknutelnou, umělou vrstvou, která vlasy ve finále zatíží, a ty se potom více mastí. Mnohem lepší je zvolit péči s obsahem kvalitních, BIO certifikovaných olejů. Přírodní oleje vlasy vyživí do hloubky, a ty jsou potom hebké, měkké, více se lesknou. Pokud jsou oleje kvalitní, mohou se opatrně použít i na jemnější vlasy.

Masky plné olejů

Dopřejte vysušeným vlasům speciální regenerační péči v podobě šamponů, kondicionerů, vlasových vod a především masek. Je z čeho vybírat a můžete vyzkoušet, které výživné a pečující látky sednou právě vám. Oblíbenou složkou bývá arganový olej obsahující vysoké procento vitaminu E, karotenů a fytosterolů, které vlasy chrání a obnovují jejich narušenou strukturu. Jojobový olej dodává vlasům pružnost a lesk a chrání vlasy před ztrátou hydratace, jež bývá často zodpovědná za třepení a lámání vlasů.  Konopný olej zásobuje vlasy esenciálními masnými kyselinami. Dýňový olej a olej z kukuřičných klíčků jsou zdrojem zinku, vitaminu E a koenzymu Q10, které příznivě ovlivňují vlasovou pokožku. Pro hloubkovou regeneraci vlasů se hodí i avokádový nebo kokosový olej.

Využijte sílu bylin

Důležitá je také síla bylin. Nejčastěji se v obnovující kosmetice využívají výtažky z kopřivy, které posilují vlasy od kořínků a celkově je ozdravují. Šalvěj a rozmarýn mají výrazné prokrvující účinky na vlasovou pokožku, čímž stimulují aktivitu vlasových cibulek a rychlejší růst vlasů. Také lopuch zamezuje nadměrnému padání vlasů a jejich maštění.

Doplňte svůj jídelníček

Kvalitu vlasů samozřejmě ovlivní i to, co jíte a pijete.  Intenzivní regeneraci pomůže, když doplníte potřebné vitaminy a minerální látky. Základem vlasového zdraví je vitamin D (pro jeho lepší účinnost je dobré jej kombinovat s vitamínem K2), biotin (neboli vitamin B7, někdy nazývaný také vitamin H), vitaminy B3, B5, B6 a B12, zinek, selen, hořčík či křemík. Zeptejte se v lékárně na speciálně namíchané doplňky stravy.

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1