Hýčkejte své tělo. Dopřejte mu peeling!

Hýčkejte své tělo. Dopřejte mu peeling!

Péče a regenerace jsou alfou a omegou krásné a zdravě vypadající pokožky. Pokud vám vaše pleť připadá v posledních dnech unavená a zašedlá, sáhněte po peelingu! A nebojte se jej aplikovat na celé tělo.

Že s peelingem nepracujete? Je načase to rychle napravit. Důvodů, proč exfoliaci pleti i celého těla zařadit alespoň jednou týdně do své zkrášlovací rutiny, je hned několik:

  • Peeling zbavuje tělo staré a odumřelé pokožky a zanechává ji čistou a dokonale oživenou.
  • Díky pravidelné péči za pomoci peelingu se můžete těšit na hebkou a jemnou pokožku, a navíc připravenou na absorpci výživných látek z krémů či olejů.
  • Peelingem stimulujete krevní oběh.
  • Peeling uvolňuje póry a zabraňuje vzniku černých teček.
  • V létě díky peelingu dosáhnete rovnoměrného opálení.
  • Peeling nastartuje komplexní proces regenerace kůže.

Dalším důvodem, proč zejména pleť vyživovat peelingem, je fakt, že ve středním a starším věku trvá zhruba 50 dní, než se na pokožce vymění staré buňky za nové. Stará vrstva buněk se hromadí na povrchu kůže, což vede k její šupinatosti, hrubosti, suchosti nebo k ucpávání pórů a tvorbě akné. Exfoliace účinně s těmito problémy zatočí.

Základní druhy peelingu

Mechanický peeling

Nejznámější a nejjednodušší způsob, jak regenerovat pokožku. Na výběr je nespočet peelingů – ve formě gelu, krému, pasty, s přídavkem mořské soli, písku, cukru nebo například meruňkových pecek. Na tělo seženete hrubší konzistenci, na pleť naopak jemnější. Výhodou mechanického peelingu je také možnost vyrobit si jej doma z vlastních ingrediencí.

Osvěžující domácí peeling s vitaminem C

Co budete potřebovat: třtinový cukr nebo sůl, olivový olej, éterický citrusový olej, citrón

Jak na to? V poměru 1:2 smíchejte v misce olivový olej s cukrem či solí. Přidejte kapku vonného éterického oleje a několik kapek citrónu a vše dobře promíchejte. Naneste směs na obličej a směrem od středu ven ho konečky prstů promasírujte. Poté opláchněte.

Chemický peeling

V případě chemického peelingu neobrušujete pleť ručně, ale za pomoci masky obsahující kyseliny glykolovou. Ta se z tváře smývá po několika hodinách. A přestože výsledky nejsou patrné hned, do 24 hodin se začne pleť doslova drolit a zbavovat se odumřelých buněk.

Enzymatický peeling

Enzymatický peeling hloubkově čistí a „obrušuje“ kůži na obličeji působením na svrchní vrstvy kožní tkáně. Po jeho aplikaci dochází také k redukci viditelnosti jizev, stařeckých skvrn a vrásek. Tento peeling většinou využívá ovocných enzymů, které pleť vyživují a podporují odstranění mrtvých kožních buněk. Jedním z nejoblíbenějších ovocných enzymů je papain z tropického ovoce papája, dále se využívají enzymy ze zelených jablek, ananasu a aloe vera.

Enzymatický peeling se velmi liší od chemického peelingu, má výrazně jemnější efekt. Tento rozdíl je patrný i v tom, že enzymatický peeling je často možné zakoupit si pro domácí použití.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1