Ingredience:
Postup: Ze všeho nejdříve si rozehřejte troubu na 180 °C a bábovkovou formu vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. Následně si oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkou do pěny. Postupně zašlehejte změklé máslo, poté tvaroh. Je jedno, zda použijete kostku nebo ten ve vaničce. Vmíchejte mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Pokud budete chtít přidat rozinky (brusinky) namočené v rumu, teď je ta správná chvíle. Z bílků si vyšlehejte tuhý sníh a už jen velmi zlehka vmíchejte do těsta. To opatrně vlijte to bábovkové formy, povrch uhlaďte a dejte péct do trouby na ca 45 min. Špejlí vyzkoušejte, zda je bábovka propečená.
Ingredience:
Postup: Nejprve si zapněte troubu na 180 °C a formu na bábovku vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přilévejte olej. Poté přidejte najemno nastrouhanou mrkev, nahrubo nasekané vlašské ořechy a promíchejte. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, jedlou sodou, špetkou soli a perníkovým kořením. Sypkou směs přidejte do těsta a promíchejte. Vlijte do bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě asi 60 min. Zda je bábovka hotová, vyzkoušejte špejlí.
Na odměření surovin použijte hrnek o objemu 250 ml.
Ingredience:
Postup: Předehřejte si troubu na 180 °C a bábovkovou formu vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. Poté si vyšlehejte žloutky se třtinovým cukrem do pěny. Postupně zašlehávejte olej. Do směsi vmíchejte nastrouhaná jablka. Přisypte skořici, mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře promíchejte. Je-li směs příliš hustá, můžete ji naředit trochou mléka. Nakonec už jen zlehka vmíchejte tuhý sníh z bílků. Těsto vlijte do bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě asi 45 min. Zda je bábovka propečená poznáte špejlí.
Tak co, nalákali jsme vás našimi recepty? Pokud by vám tyto 3 tipy přesto nestačily, pak na našem webu najdete ještě recept na Šlehačkovou bábovku nebo na Bezlepkovou bábovku s mákem.
Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com