Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Obtížnost
Běžná

Co budete potřebovat

  • vejce  6 ks
  • cukr krupice  300 g
  • máslo  180 g
  • smetana 33 %  250 ml
  • vanilkový cukr  1 sáček
  • polohrubá mouka  450 g
  • prášek do pečiva  1 sáček
  • moučkový cukr na poprášení 

Postup přípravy

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, troubu předehřejeme na 180°C. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem. Přidáme změklé máslo a přilijeme smetanu. Postupně přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme v sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové směsi.

Těsto vlijeme do formy a pečeme asi hodinu. Bábovku vyjmeme z trouby, necháme chvíli vychladnout ve formě a vyklopíme. Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.

Ochutnali jste?

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1