Když to v posteli skřípe

Když to v posteli skřípe

Když se řekne, že něco skřípe, jde vlastně jen o tiché synonymum jinak nepříjemně hlučného procesu. Někdy je to tak tiché a nenápadné, že by opravdu pomohlo, kdyby taková „věc“ byla slyšet zrovna jako když začne někdo skřípat zuby. Jak odhalit, že se to děje, ale především, jak na samotné skřípání?

Manželská postel

V prvé řadě je důležité samotné odhalení rýsujícího se problému. Ani samotné skřípání totiž nemusí lézt na nervy oběma partnerům, ale jen jednomu z nich. Pokud jsou spolu dva lidé delší dobu, dá se očekávat, že plamen vášně někdo vynesl z pokoje jako olympijskou pochodeň. I v těchto vyhaslejších časech však oheň z hory Olymp stále hoří na důkaz vší naděje. Nic není ztraceno. Pokud partner nejeví zájem o intimnosti na manželském loži, problém nemusí být nutně ve vás, jak se mylně, ale především zbytečně, mnoho žen domnívá. Bojí se, že přestaly být pro svého muže atraktivní, avšak často se jedná „jen“ o nové nastavení chemického procesu v těle jedince a jeho případnou aktivaci/stimulaci.

Víte, co je andropauza?

Slovo andropauza je pojmem mně odhaleným teprve v době nedávné. Vyšlo mi vlastně až jako výsledek odpovědí na otázky fyzické únavy a pochopení, proč už neuplavu tolik, co dříve, a proč je najednou 100 km na kole nepřekonatelnou překážkou. Celkové příznaky tohoto mužského přechodu začínající ubývajícím množstvím testosteronu počátkem třicátého roku života, mohou vyústit třeba právě v menší sexuální apetit.

Jsou to procesy, které nastartují osobní frustraci přerůstající až v problém s erekcí, jež je mylně zaměňován s mechanickou disfunkcí. Často se však jedná o problém psychického rázu. Na řadě je tedy sledovat hladinu testosteronu, a především hledat cesty k jejímu doplnění, ať už z přírodních zdrojů (z potravy), nebo ve formě přírodních potravinových doplňků.

Sexualita je naše přirozená součást

Sexualita pomáhá utvářet naši osobnost. Pokud v této své části zažíváme jisté nenaplnění, přichází na řadu již zmíněná frustrace. Lidé, ačkoli žijí v dlouholetých vztazích, bývají v otázkách sexuality mnohdy uzavřeni sami do sebe a ostýchají se projevit. Přitom je krásné, nebo snad nezbytné, mít se svým partnerem natolik otevřený vztah, ve kterém si můžete navzájem promluvit o svých tajných touhách a přáních. Samozřejmě je třeba pro takovou diskuzi najít vhodný okamžik. Nic proti klidnému nedělnímu obědu, ale chtělo by to spíš uvolněnější atmosféru rodinného „krbu“. A k té máte v těchto dnech větší příležitost než kdy jindy.

Sex

Pokud sami nevíte, kam až se můžete nechat unést svou představivostí, hledejte inspiraci třeba v nespočetném množství webových stránek. Možná zjistíte, že před sebou tajíte stejné touhy. Nezapomeňte však na pravidlo: „I dobrého pomálu!“ Zkuste na začátku možná jen naznačit, osahejte si teritorium, zda je vhodné podhoubí pro vaše nápady. Sklenka vína možná může pomoci rozvázat jazyk, ale lahev už může leccos pokazit.

Co si z toho vzít?

Že každý máme něco. Neexistuje na světě věc krásnější než láska a s ní spojená intimita prohloubená právě spolu strávenými roky. Pokud pohasnul plamen vášně, začněte spolu hovořit, citlivě, empaticky a jinak než doposud. Naslouchejte přáním svého partnera, či partnerky. Mějte pochopení jeden pro druhého a zkuste si být vzájemně nápomocni.

A pokud něco chvíli skřípe, nehledejte v tom osobní selhání. Řešení zkuste hledat třeba právě ve zvýšení hladiny testosteronu. Nám mužům ubývá každý rok o 1 %, a to není málo. Jeho absence nám mění náladu a můžeme být i podráždění.  

Nikdo to s námi neumí lépe než ženy. Takže pokud nám něco chápavě naznačí, jistě se jim otevřeme i v oblasti, kde o některém ze svých problémů ani netušíme. A především, andropauza není sprosté slovo, ale záležitost mající své až překvapivě snadné řešení.

Zkuste se inspirovat i v předchozích článcích na téma intimita ve vztahu. Proč? Protože váš vztah za to stojí.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1