Ryby a jejich životní potenciál

Ryby a jejich životní potenciál

„Nepřijdu na to, kde končím já a kde začínají druzí.“ Ryby jsou znamením, které charakterizuje snaha o překonání hranic pozemských pravidel. Pokud k tomu dostanou příležitost, mají snahu žít svůj sen. Zrozenci v Rybách jsou empatičtí, plní fantazie, senzitivní a mívají umělecké nadání. Řídí se hodně intuicí, mají přístup k hlubokým „pravdám“. Bohužel se však v praktickém životě často ztrácejí. I z tohoto důvodu se někteří zrozenci dobrovolně uzavírají do pravidel a zákazů, které je drží v sádkách a zamezí tak volný pohyb v oceánu nevědomí. Lidé v Rybách tak jsou pro druhé především matoucí.

Vnitřní motivace Ryb

Ryby jsou posledním znamením zvěrokruhu. Podle mnohých astrologických směrů jsou jakýmsi ukončením cyklu, finální zralostí, která nám umožní vstoupit do dalších aktivit nově. Ryby umí plout do hlubin nitra a na povrch vyvézt zde uložené dary. Zároveň nejsou přirozeně spoutány konvencemi, proto se mohou měnit podle situace. Nedělají to kvůli sobě, ale celku. Žijí principem, že všechno, co je v nich je obsaženo, je i ve všem dalším. Zralý jedinec je poháněn hledáním pravdy a jejím přinesením do reality všedních dní. Bohužel ne vždy je tato skutečnost v souladu s umělými pravidly a zákony dané společnosti. A zde tkví největší problém Ryb – jak se s tím vypořádat?

Všední realita Ryb

Většina zrozenců Ryb, kteří se pohybují společenstvím, své dary zdravě nevyužívá. Buď se jim brání, což se projevuje zmíněným úzkostným dodržováním přísných pravidel a kličkováním před závazky (někdy hraničí až s nemorálností) a nebo naopak „ulítnou“ do cirkusové ezoteriky. To pak můžeme potkat novodobé Bohyně a Ne-muže. Zvládnout své obrovské dary, kterými jsou Ryby vybaveny totiž není lehký úkol. Vyžaduje to uvědomění si vlastní osobnosti, kterou však dokáží překročit (aniž by ji ztratily). Právě Ryby jsou nejblíže osvícení a mystickým zážitkům. Bohužel někdy je zaměňují za pozlátko vytvořené v představách.

Životní lekce pro zrozence Ryb

Cílem znamení Ryb je překonání falešných jistot a přezkoumání osobních hodnot i motivací. I když Ryby často utíkají do nejasnosti a snů, jejich cílem je naopak vnímání skutečnosti z nadhledu a v určité objektivitě. Ryby oživují každodennost jiskrou hloubek a vědomím, že nic nekončí (a ani nezačíná). Ukazují, že život se má žít v plnosti momentální chvíle, poučit se z minulosti a vydat se s důvěrou do budoucnosti. Učebním úkolem pro Ryby je přijetí hmotné reality, tedy světa, ve kterém se nacházíme. Bez fyzických těl totiž život na této planetě není možný. Ryby si musí tuto skutečnost uvědomit a ze svých hloubek duchovního světa část energie věnovat i zcela pozemským záležitostem.

Intuice v dobrých rukách

Velkou předností Ryb je silné vnitřní vedení. Pokud si to zrozenci v Rybách dovolí, pak mohou druhým pomoci pochopit jejich konání prostým nasloucháním a několika doplňujícími dotazy. Povolání by Ryby měly hledat zejména v oblastech, kde tuto schopnost vcítit se mohou využít. Bývají skvělými terapeuty, pracovníky v charitativních organizacích či ústavech všeho druhu (od neslyšících po pečovatelské domy), ale též ošetřovatelé nebo duchovní. Ryby mívají umělecké nadání a díky své schopnosti ponoru mají i filozofický nadhled. Jsou tedy skvělými hudebníky, ale i lékárníky (za zdravotními neduhy zahlédnou i psychické příčiny). Svou přirozenou touhu k vodě mohou realizovat i prací pro lodní společnosti.

Myšlenka na závěr: „Vidím sám sebe jako síto. City druhých proudí skrze mne.“ Livullmann

Co je cílem tohoto seriálu

Horoskop, jehož součástí je i sluneční znamení (dalšími parametry je například Ascendent, postavení Luny či jednotlivých planet v tzv. Domech aj.) může být malou nápovědou k fungování daného jedince. Ne všechny atributy platí pro každého, neboť horoskop ve své komplexnosti je jedinečný. V tomto seriálu se budeme spíše snažit popsat archetypální principy fungování daného slunečního znamení. Věříme, že některé poznatky mohou vnést nový pohled do konkrétních životních situací.

Více o znamení Ryb si můžete přečíst v článku: Ryby – citlivé plutí životem.

Vztahy, které zrozenci ve znamení Ryb jakožto vodního znamení vyhledávají můžete prozkoumat v článku Partnerství a vztahy u vodních znamení.

Znamení Ryb předchází znamení Vodnáře a následuje znamení Berana. I o jejich potenciálech se můžete něco dozvědět.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1