Krása pod lupou: Jak na chloupky v obličeji

Krása pod lupou: Jak na chloupky v obličeji

Toužíme po hustém a krásně tvarovaném obočí a zároveň se snažíme zbavovat knírku, nebo chmýří na tvářích. Chloupky na obličeji prostě nikdy nejsou takové, jaké bychom si představovali. Jak si můžeme v tomto ohledu pomoci ke kráse?

V těhotenství a při menopauze je to normální

Hormonová bouře v těhotenství zapříčiňuje mnohé tělesné změny. Nadměrné ochlupení může být jednou z nich. Nepostihuje každou ženu a po porodu nebo během kojení problém zmizí. Přesto je poměrně šok, když žena najednou zpozoruje chloupky či chmýří na obličeji, které tam dřív nebylo. Může je objevit i na prsou a příliš této dočasné změně zabránit nelze. Druhé období, kdy ženy nečekaně mohou potrápit chloupky v obličeji, je menopauza. I tehdy totiž dochází k hormonálním změnám. Pokud těmito obdobími procházíte, nemusíte se děsit.

Epilace vs. depilace

Způsobů na odstranění chloupků je několik. Holení žiletkou je rychlé, ale vydrží jen 2-3 dny. Chloupek se seřízne při jeho vstupu do kůže a za chvíli zase doroste. Takovému způsobu odstranění chloupků se říká depilace. Pokud uvažujete o koupi holicího strojku, dejte pozor, zda vybíráte epilátor, nebo depilátor. Depilátor opět chloupky pouze zkrátí. Trvalejší efekt má epilace. Tou vytrhneme chloupky i s kořínkem a můžeme si zvolit, jakou cestou to uděláme. Oblíbená je epilace voskem, epilace cukrovou pastou, nebo pomocí široké nabídky epilátorů. Pro dokonalou úpravu obočí stojí za zkoušku zastřihovač chloupků.

Dlouhodobý efekt díky laseru

Laserový paprsek zasáhne kořínek chloupku, který se zcela rozpadne, a chloupek nemůže narůst nový. Ačkoli je třeba k perfektnímu výsledku více návštěv, investice se vyplatí. Právě jemné chloupky v obličeji, které téměř ani nejde vytrhnout pinzetou, nebo knírek nad horním rtem laser vyřeší skvěle a dlouhodobě. Laserová epilace je ale vhodná i pro ty, které trápí nadměrné ochlupení kdekoli jinde na těle, a časté holení je tak nekonečným bojem. Na podobném principu funguje také alternativní způsob epilace IPL.

Zajímavost z dálného východu

Už jste slyšeli o epilaci nití? Dostupná je i u nás a její technika je obdivuhodná. Jedná se o hbité pohyby prsty, které obtočí nití každý jednotlivý chloupek a vytrhnou ho. Ideální je na úpravu obočí a vlasových kontur u mužů. Zároveň jde o velmi levný způsob, jak se zbavit chloupků v obličeji. Threading, jak se tahle metoda nazývá, je oblíbený hlavně v arabských zemích.

Raději v rukou odborníka

Ačkoli existuje nepřeberné množství kosmetických přípravků a přístrojů, jak se zbavit chloupků doma, je přece jen jistější spolehnout se na ruce kosmetičky nebo dermatologa v případě změn na kůži. Neodbornou manipulací doma si můžeme poškodit pleť, a to i trvale – některé produkty způsobují po delším nanesení pigmentové skvrny, nebo mohou kůži ošklivě podráždit.

Kde je naopak chceme

Mnoho žen s chloupky na obličeji bojuje a zároveň je spousta těch, které by daly za hustější obočí poklad světa. Obočí tvoří pomyslný rám obličeje a jeho správným tvarem je tvář možné úplně proměnit. Růst obočí a řas podpoří ricinový olej. Levná, přírodní a dost účinná cesta. Výsledek ale není úplně trvalý – jen do té doby, kdy řasa nebo chloupek přirozeně vypadnou, což se děje zhruba každé dva měsíce.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1