Osvěžte sebe i šatník

Osvěžte sebe i šatník

I když zrovna nemáte peněz nazbyt, nemusíte se oblékat stále stejně. Popusťte uzdu fantazii a oživte šatník nevšedním způsobem. Ke změně a oživení někdy stačí opravdu málo.

Krok první – udělejte si pořádek ve skříni

Tuhle situaci zná každá z nás: stojíme před skříní nacpanou oblečením k prasknutí a přesto tvrdíme, že nemáme co na sebe. Je tomu ale opravdu tak? Než vyrazíte na nákup nových šatů, raději si udělejte pořádný úklid. Vyndejte všechno oblečení, které máte a dost možná objevíte nějaký kousek, na který už jste dávno zapomněla. Navíc je to skvělá příležitost, kdy můžete dlouho nenošené oblečení vyřadit. A nebuďte otroky svých věcí! Vzpomeňte si pokaždé na jednu moudrost, která tvrdí: „Aby mohlo něco nového přijít, musí na to nejprve být místo!“ A to platí i o šatní skříni.

Nebojte se kombinací a vrstev

Možná by vás nikdy nenapadlo zkombinovat například červenou s fialovou, ale vězte, že ve výsledku mohou i nezvyklé kombinace barev působit svěže a ubrat vám pár let. Buďte zvědavé, jak pro vás nezvyklé kombinace působí právě na vás. Začněte pozvolna, zvykněte si na barevnost a pak se do toho pusťte naplno. Vždyť nálada barev se může přenést i na vás. Pokud musíte do práce nosit bílé halenky a šedý kostým, máte stále ještě dost prostoru na šátky, brože a jiné drobnosti se zářivým efektem.

Experimentujte

Máte v šatníku kousek, s kterým byste se nerada loučila, ale už není nejnovější? Pohrajte si s ním. Můžete oživit barvu tím, že ho znovu obarvíte (barvy koupíte v drogerii), nebo mu dodat švih nějakým zajímavým detailem, jako jsou nové knoflíky, přišitá krajka, mašle, brož či jiný doplněk. Ze starých kalhot lze udělat kraťasy, případně džíny oživit módními průstřihy nebo z dlouhých sukní udělat sukni ke kolenům s nezvyklým rozparkem a nebo ji oživit novým kusem látky. Hrajte si se svým oblečením. Vtiskněte do „obyčejné“ konfekce svou osobitost. A že máte jednou chuť na romantický styl a příště na pořádnou divočinu? Jděte do toho, to všechno můžete být vy, nezapomeňte totiž na ženské cykly.

Nakupte vhodné doplňky

Alfou a omegou obměny šatníku za hubičku budou především doplňky. Nakupte na bleším trhu, ve výprodeji či na internetovém bazaru různé šátky, brože, čepice, klobouky, čelenky, perly a bižuterii, kabelky, batůžky, barevné tkaničky, extravagantní boty, nášivky a další kousky, které vás zaujmou. Pak už si na sebe stačí vzít něco méně výrazného a doladit to. Nehleďte na věk, dejte přednost své osobnosti. Hlavním ukazatelem je: Cítit se dobře!

Jehla a nit dokáže zázraky

I když vám šití nikdy extra nešlo, nemusíte si šít zrovna kabáty a podobné složitosti. Takovou kolovou sukni ale zvládne skoro každá z nás. Na internetu je navíc k dohledání mnoho zajímavých střihů a na bazárcích se dají sehnat látky za pár peněz, případně se v prodejně látek poptat po zbytcích. A jestliže si netroufáte ani na tu sukni, můžete si pomocí jehly a nitě přišít zajímavé detaily na stávající oblečení. To zvládnete!

Tip na závěr: uspořádejte se svými kamarádkami či kolegyně v práci bazárek, uvidíte, kolik hezkých kousků ukořistíte za pár korun

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1