Najdi svůj styl oblékání a podpoř to barvami

Najdi svůj styl oblékání a podpoř to barvami

Praktickou stránku oblečení má vyřešenu pravděpodobně většina z nás, ale jaký styl zvolit do běžného života, aby byl skutečně váš?

Najdi svůj styl v 9 krocích

  1. Zaměřte se na ty oblasti svého těla, se kterými jste spokojena. A ty je potřeba zdůraznit! Máte pěkné kotníky nebo lýtka? Vytáhněte sukni ke kolenům. Líbí se vám útlý pas? Zdůrazněte ho páskem. Pokud se vám líbí vaše oči, vylaďte odpovídající odstín oblečení.
  2. Nezapomeňte, že k vám patří i ty části, které vzbuzují vaši nespokojenost. Ať už to jsou boky, stehna, výška postavy či široká ramena. Správným střihem či vynecháním určitého typu oblečení (například širokým ramenům špagetová ramínka skutečně neladí) docílíte velkých věcí. Zejména geometrické tvary a hra barev je velmi efektivní.
  3. Nesnažte se být za každou cenu originální. Pokud chcete oslnit, musí být oblečení vaší součástí, ne jen pověšené na vašem těle. Základem je tedy cítit se v něm sebevědomě, ne povzneseně. 
  4. Nepropadejte určitému stylu jen proto, že je in. I když vypadá na jiných pěkně, vaše postava a tudíž  i sebevědomí tím může někdy spíše trpět.
  5. Dbejte na doplňky. I nezajímavé tričko může pozvednout brož, hezky uvázaný šátek či korále.
  6. Boty jsou součástí oblečení, když jich však máme víc než šatů, začíná to být podezřelé.
  7. Méně je více. Nechte vyniknout sebe i oblečení. Příliš mnoho náušnic, řetízků, náramků a vzorů se vzájemně utluče a ačkoli jsou jednotlivě velmi krásné, společně způsobují spíš bolest hlavy.
  8. Nebojte se inspirovat minulostí. Ženy toho již mnohé vyzkoušely před vámi, proto je dobré začít tím obdobím, které konkrétně vaší postavě lichotilo a poté improvizovat.
  9. A hlavně, žena dokáže být krásná v každém věku pokud je věrná své osobnosti a podpoří ho stylem.

Vliv barev na našem oblečení

  • Bílá - ve většině kultur je to barva jasnosti, čistoty a nevinnosti. Kultury, které ji považují za barvu vhodnou na pohřby často věří na reinkarnaci, a uctívají tím duši zemřelého, která se v jejich očích vrátila do světla.
  • Černá - vyjadřuje eleganci, tajemnou stránku osobnosti a určitou odtažitost. Je to však barva, která podle mnoha kultur obsahuje všechny ostatní barvy. Snad proto se hodí doslova ke všemu.
  • Červená - oheň, který i v nás dokáže rozproudit divokost a vášeň, také sebejistotu a vzrušení z akce.

  • Hnědá - je barvou země, tmavá je oblíbená zejména v podzimních měsících, pískové odstíny naopak v létě. Vyvolává bezpečí a stabilitu.​​​​​​
  • Zelená - je barvou, která pomáhá s každodenním shonem, uklidňuje a vyzařuje vyrovnanost.
  • Modrá - často se spojuje s elementem vody, tedy s našimi emocemi. Její různorodost ukazuje, jak velký citový život můžeme vést. Navíc zda jej zbarvíme spíše do teplých nebo studených odstínů. Vyvolává pocit klidu, spokojenosti a důstojnosti.
  • Žlutá - slunce, radost, optimismus, náš životní náboj. Dokáže nás dostat z jakéhokoli smutku.

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1