Partnerská komunikace - spojte dva světy

Partnerská komunikace - spojte dva světy

Jak je možné, že se rozhovor dvou dospělých lidí dokáže během pár minut zvrhnout v hádku a boj doslova na život a na smrt? Každý jistě zažil situaci, kdy se z nevinné poznámky stala jiskra pro domácí atomový výbuch. Co to způsobuje? Zkusme se na to podívat zblízka.

Dva světy - dvě logiky

Ženy a muži jsou rozdílní v mnoha směrech. Jedním z nich je přístup ke sdělování informací. Zatímco žena často funguje na bázi volných asociací a řídí se intuicí, muž svým slovem většinou myslí přesně to, co říká. Dobrým příkladem je, když žena nic neříká, případně na otázku, co jí je, vysloví „nic.“ Muž by měl zbystřit. „Nic“ se v ženském a mužském pojetí významně liší.  Stejně jako mnoho dalších slov. Obecně lze říct, že žena reaguje podvědomě na obsah (atmosféru a tón hlasu), slova jako taková až tak důležitá nejsou. Naopak muž spíše dbá na použité slovo, tedy formu. Žena navíc spojuje různorodé události do pro ni logického celku. V mužském světě však tyto propojení vůbec nefungují. A zde vzniká základ nepochopení. Místo spolu, býváme vedle sebe ve svých bublinách. Neposloucháme se. Nemůžeme tedy nahlédnout do světa toho druhého. Ne s ním souhlasit, pouze pochopit jeho vidění světa. Stejně jako intuice a myšlení nemusí být nepřátelé, i žena a muž mohou nalézt společnou řeč, aniž by ztratili svou autentičnost.

Pokračování článku je určeno pouze pro registrované čtenáře. Registrace na dobrakondice.cz je zcela zdarma bez jakýchkoli poplatků!

Získáte přístup k exkluzivnímu obsahu, soutěžím a dalším výhodám.

Facebook přihlášení
Registrovat profil

Témata článku:

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1