Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více se dočtete zde

Vařte s Dobrou kondicí: V hlavní roli dnes krůtí

Publikováno: 28.11.2020
Vařte s Dobrou kondicí: V hlavní roli dnes krůtí

Veronika Vágnerová

Redaktorka

Více o autorovi

Na talíři vám může přistát několik opeřenců. Ve většině domácností jde nejčastěji o kuře, občas se objeví kachna nebo husa, výjimečně třeba bažant. Žádný z nich vám ale nedodá to, co krůtí maso. Jde totiž o jedno z nejhodnotnějších mas s nízkým obsahem tuku a s vysokým podílem bílkovin, draslíku, hořčíku a samozřejmě s vitaminy skupiny B. Krůtí maso je také bohaté na aminokyselinu tryptofan.

Pokračování článku je určeno pouze pro registrované čtenáře. Chcete číst dále? Stačí se zdarma registrovat!

Získejte zdarma a bez závazků přístup k exkluzivnímu obsahu, zdravotním kalkulačkám, soutěžím a dalším výhodám.

Vytvořit profil

Už máte profil na dobrakondice.cz?

Štítky článku

 

Nemáte ještě svůj účet?

Zaregistrujte se a získáte u nás zcela zdarma řadu výhod :)