Láska a vztahy ve znamení Panny

Láska a vztahy ve znamení Panny

Zrozenci ve znamení Panny vynikají logickým myšlením, touží po dokonalosti a pořádku. V životě mají rádi vše přehledné a uspořádané, pevně ve svých rukách. Smysl pro detail je charakteristickým znakem každé Panny. Mnohdy by se mohlo zdát, že jsou až přehnanými pedanty a puntičkáři, ale Panny to tak zkrátka mají, je to jejich přirozenost. Je tomu tak i s láskou a vztahy?

Jen málokdy narazíte na Pannu, která by nebyla dokonale upravena. Zevnějšek je její vizitkou, velmi dbá na svůj vzhled, sprcha i více než dvakrát denně není výjimkou. Často se nepozorovaně upravuje před zrcadlem a vždy je pečlivě sladěna, přestože oblečena konzervativně. Potrpí si na kvalitu a vyniká dobrým vkusem.

Cesta k přátelství

Co nejvíce vystihuje každou Pannu? Obrovský smysl pro pořádek. A platí to i ve vztazích. Panny mají jednoduše rády ve všem jasno a přistupují k věcem s přirozenou logikou a rozumem. Až by se mohlo zdát, že nemají city. Jenže to bychom jim křivdili. Panny zkrátka potřebují čas, aby si k druhým našly cestu. Získáte-li jejich důvěru, najdete skvělé přátele, na něž je spoleh. Vždy budou ochotni vám jakkoli pomoci, a to i finančně, ačkoli jsou obecně známí jako skrblíci.

Čemu byste se měli snažit při setkání s Pannou vyhnout? Dostat se s ní do křížku. Zrozenci v tomto znamení totiž vynikají vysokou inteligencí a schopností logického myšlení, což povede k jedinému – jednoduše vás svými argumenty převálcují a vy nebudete mít šanci uspět.

Láska s rozumem. Vášeň nečekejte

Podobně jako v navazování vztahů přátelských jsou na tom i v oblasti milostné. Za jejich projevy stojí vrozená opatrnost. Předem si vše zanalyzují a po důkladné úvaze rozmyslí, zda má vůbec smysl vynakládat síly a na daném poli se angažovat. Nazná-li Panna, že protějšek je tím pravým/tou pravou, pak mu bude stát vždy věrně po boku. Ne, její city nebudou nikdy okázalé, to by bylo proti její přirozenosti, Panna přece nepotřebuje být středem pozornosti, zato upřímné a trvalé. Na krátkodobé milostné románky ji většinou neužije. Touží navázat trvalý, smysluplný vztah.

Výrazné spontánnosti a vášně se ve vztahu s Pannou nedočkáte. Vzhledem k neustálým myšlenkovým pochodům a obavám, že nebudou dost dobré a zklamou, neumí Panny svým touhám nechat volný průběh a bývají svázané. Potřebují cítit od svého protějšku, že je naladěn na stejnou vlnu, chápe je, a pak se i ze sexu stane oblíbená činnost.

Jak se projevuje Panna – žena?

Ač je žena narozená v Panně většinou tichá bytost s krásnýma něžnýma očima, v žádném případě to není neposkvrněná lesní víla. Ano, ostych je pro ni v zásadě typický a může působit až chladně, ale je to ŽENA. Nikdy nezkoušejte nechat ji na schůzce čekat. Co Panny určitě nesnáší, je nedochvilnost. Snadno se pak může stát, že celý večer, který jste si naplánovali, bude podrážděná nebo skončí hádkou. A kdyby už se vám to náhodou „podařilo“, raději rovnou přijďte s kytkou a uvěřitelnou omluvou, žádnými dlouhými pohádkami, protože vodit za nos se Panna rozhodně nenechá. Přijdete-li ale na schůzku dokonale oholen, navoněn a elegantně oblečen, Panna bude vaše. Buďte však zdrženlivý a postupujte pomalu. Uvědomte si, že muž si v tomto případě nevybírá ženu, ale žena muže. A nutno dodat, že cesta to není přímočará. Žena pátrá, loví, je-li ve vztahu nespokojená, poohlíží se jinde. Jakmile ovšem uzná, že ON je ten pravý, nic ji už nezastaví. Odměnou muži je pak praktická i romantická žena zároveň, oddaná partnerka a pečující matka jeho dětí. Rodina Panny nebývá početná, obvykle si vystačí s jedním, maximálně dvěma dětmi, které ale nikdy neuvidíte s rozvázanými tkaničkami či nudlí u nosu.

Jak se projevuje Panna – muž?

Muž narozený v Panně není snílek. Stavět hrady z písku ho asi nikdy neuvidíte, a pokud od vztahu očekáváte romantiku, raději od něj dejte rovnou ruce pryč. Muž Panna je prakticky založený. Svou partnerku si vybírá velmi pečlivě a hledá kvalitu, upřímný a ryzí vztah. Není-li jeho pouť úspěšná, raději zůstává starým mládencem. Pokud přece jen v manželství zakotví, žena v něm získá oddaného muže, který zřejmě nikdy nezapomene na její narozeniny či společné výročí. Ačkoli sám rád a často kritizuje druhé, vlastní kritiku přijímá nerad. Často jakoby vyhledával problémy a dělal si starosti, ale vlastně je to něco, co ho žene kupředu a k životu prostě potřebuje. Svatozář nad hlavou mu sice nesvítí, ale inteligentního, dobře vypadajícího, vždycky vkusně oblečeného a šetrného muže, který si z kopýtka jen tak nevyhodí, vám bude nejedna kamarádka závidět. Silná touha po dětech není pro muže Pannu typická, ale jako otec bývá nakonec velmi svědomitý a zodpovědný. Ostatně pocit zodpovědnosti, jistá spořádanost a morální zásady jsou tím, co při výchově preferuje. Klade důraz na intelekt a vzdělání. I přes velká očekávání a častou kritiku, bude vždy připraven svým potomkům pomoci.

Proč nestačí sluneční znamení?

Pro úplnost je třeba uvést, že sluneční znamení, které ukazuje naše vnitřní naladění, není jediným prvkem horoskopu. Velmi podstatnou částí horoskopu je také ascendent, který mimo jiné určuje, jak se naše povaha projevuje navenek. To, jak vnímáme sebe (sluneční znamení) se od toho, jak nás vnímá okolí (ascendent), může výrazně lišit. Zásadní je také postavení Luny (měsíce), které ukazuje, jak se chováme na své podvědomé úrovni, jak využíváme své instinkty. V neposlední řadě jsou součástí astrologického výkladu i ostatní planety a jejich umístění v tzv. domech.

Pokud se chcete o znamení Panny dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Znamení Panny předchází znamení Lva a následuje znamení Váhy.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1