Dítě ve znamení Střelce. Zvědavé jak opice

Dítě ve znamení Střelce. Zvědavé jak opice

Jedinci narození ve znamení Střelce jsou veselí, optimističtí, nezkazí žádnou legraci, mají úžasný smysl pro humor. A není divu, Střelcům zajišťuje ochranu Jupiter, vládnoucí šťastná planeta, která z nich obvykle dělá radostné, bezstarostné a nesobecké jedince. Jupiter představuje úspěch, osobní štěstí, společenskou důležitost i profesní postavení. Pokud budou Střelci k životu přistupovat poctivě a čestně, Jupiter jim cestu ulehčí.

Je to skřítek neposeda

S malým Střelcem si užijete odmalička. Je to jednoznačně tvor společenský, a tak se také vaší společnosti bude vehementně dožadovat. Potřebuje cítit vaši blízkost, mít vás u sebe, pomazlit se. Dopřejte mu svou náruč. A buďte za to rádi. Jakmile povyroste, sami brzy poznáte, že toho doma příliš nenasedí. Střelcům byla dána do vínku velká zvídavost. Připravte se tedy na to, že vašeho potomka bude vše zajímat. Střelec miluje dobrodružství, proto bude stále někde něco zkoumat, ptát se vás, jak věci fungují. Na otázku proč? mu vždycky odpovězte, neodbývejte ho. On by se beztak nenechal.

Stejně jako hodně lásky, je pro Střelce zásadní i svoboda a pocit volnosti. Připravte se tedy, že se poměrně brzy osamostatní. Budou cestovat, objevovat nové příležitosti, nacházet nové přátele.

Dítě Střelec, oblíbený kamarád

Ve škole nemívají Střelci zásadní problémy. Číst se často naučí ještě před zahájením školní docházky. Mají nadání na jazyky a humanitní vědy. Jsou inteligentní, díky své touze po poznání se obvykle dobře učí. Ovšem máte-li možnost, měli byste mu školu pečlivě vybrat. Dobře by se mohli cítit na nějaké jazykově nebo sportovně zaměřené škole, protože mívají nadání pro všechny druhy sportu. I když pochopitelně i mezi nimi se najdou neobratní jedinci. Pokud ovšem bude muset Střelec neustále sedět na jednom místě a učitel nebude mít pochopení pro jeho neposednost, ošívání se a všetečné otázky, může nastat problém. Střelci jsou velcí bojovníci za pravdu, mají smysl pro spravedlnost, neuznávají bezpráví a jejich upřímnost a mnohdy až prostořekost nemusí být některým učitelům po chuti.   

Zrozenci v tomto znamení mívají jasné cíle, touží překonávat ostatní, a vlastně i sami sebe. Přitom jejich cíle nejsou nijak přízemní, naopak míří velmi vysoko a nebojí se za nimi vydat. Nechybí jim ctižádost, nadšení a vášeň. I proto se jim daří dosáhnout svého. Podobně to platí o vzdělání. Nutno dodat, že v případě ztráty motivace, nebo nevyhovujícího stylu výuky či přístupu vyučujícího, je Střelec schopen školu opustit a vyšší vzdělání nedokončit.

Mezi spolužáky se Střelci těší oblibě. Pro svou přátelskou, veselou povahu bývají vyhledávanými kamarády. Rádi se předvádí, jsou bezprostřední. Svou upřímnost občas dovedou až k ironickým a sarkastickým poznámkám a nejednou přestřelí. Někteří Střelci si nedělají hlavu s překračováním společenských pravidel, což může části vrstevníků, obzvlášť v určitém věku, velmi imponovat. Co už o trochu méně, jsou tendence vychloubat se a chodit tak trochu s nosem nahoru. I to jsou ale vlastnosti charakteristické pro Střelce, které mohou u některých zrozenců převládnout.

Jako sloni v porcelánu

Pod znamení Střelce spadá oblast kyčelních kloubů, stehen, stehenních kostí a žil, hýždí, spodní části zad, sedacího nervu. Malá miminka tak mohou mít problémy s kyčlemi, později pak pozor i na zlomeniny nohou. Při tom, jak jsou Střelci akční, chvilku neposedí a stále někde něco zkoumají, mohou mít k úrazu velmi blízko. Navíc, i když jsou sportovně založení, bývají trochu nemotorní a nešikovní, tady mohou škobrtnout, jinde zase shodit hrnek ze stolu.

Jak na výchovu Střelce?

Výchova dítěte narozeného ve znamení Střelce by měla být založena na vzájemné důvěře. Střelec k vám přistupuje se svou upřímností a totéž očekává od vás. Střelci vás mohou vykolejit svou bezelstností a mnohdy až krutou otevřeností. Jsou čestní a přímý. Žádné vykrucování, sdělování polopravd, hledání výmluv. Vše řešte narovinu. Nevynechávejte ho z důležitých rodinných záležitostí. Pokud o něčem rozhodujete, nechte ho být součástí toho procesu.  

Pubertální léta vašeho Střelce od vás budou vyžadovat určitou dávku sebezapření. Očekává, že mu budete věřit, tak proč musí být doma tak brzy? Vynaložíte nemalé úsilí do vysvětlování, že vám na něm opravdu záleží, že on je pro vás ten nejdůležitější… Cesta zákazů nebude tou správnou volbou. Mohli by se začít pohlížet jinde, protože Střelci mají blízko k duchovnu a láká je alternativa, přitahují nejrůznější, například ekologicky či jinak smýšlející organizace, ale hrozí i riziko, že se přidají k nějaké sektě.

Jako rodiče malého Střelce vás čeká ještě jeden velmi důležitý úkol, a sice naučit svého potomka hospodařit s penězi. Střelci totiž peníze příliš neřeší, nejsou pro ně důležité, a tak nemají problém naráz utratit všechno kapesné za věc, kterou právě teď nutně potřebují. Podobně štědré jsou i k ostatním a nedělá jim problém půjčit kamarádům, když to zrovna potřebují. Proto je nutné, naučit Střelce poznat hodnotu peněz a učit je finanční gramotnosti již od útlého věku.

Nesedí tato charakteristika přesně na vaši ratolest?

Nezapomínejte na to, že každé dítě je jedinečná osobnost a sluneční znamení není jediné, které ji utváří. Podstatnou částí horoskopu je rovněž ascendent, jenž symbolizuje způsob, jak se člověk projevuje a působí na své okolí. Proto je dobré, podívat se na horoskop vždy komplexně, se všemi aspekty. Nejen ascendentem, ale i postavením Měsíce a ostatních planet.

Pokud se chcete o znamení Střelce dozvědět více, přečtěte si také naše další články:

Minule jsme si povídali o dětech narozených ve znamení Štíra a příště se podíváme na děti narozené ve znamení Kozoroha.

Zdroj fotografií v tomto článku: Shutterstock.com

Nejčtenější

Mohlo by vás zajímat

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1